542. 2018 Kempen EK veldrijden Rosmalen resultaten Kempenaren

Aniek van Alphen in volle actie op het EK in Rosmalen (Foto Marcel van de Meulengraaf)

De Kempische renners hebben zich op het EK in Rosmalen goed geweerd. Weliswaar haalden ze geen podiumplaatsen, maar gezien het sterke deelnemer- en deelneemsterveld haalden ze eruit wat erin zat.

Op het snelle moderne parcours met veel hindernissen stapelden de oranjesuccessen zich op. In de zondagwedstrijden was het in vier van de vijf wedstrijdcategorieën oranje boven. De 17-jarige junior Pim Ronhaar (Hellendoorn) verraste ’s ochtends al met goud. TWC De Kempen junior Noah Vreeswijk (Someren) reed naar een mooie 11e plaats. Bij de beloften vrouwen was het podium helemaal oranje gekleurd met Ceylin del Carmen Alvarado op het hoogste treetje en naast haar Inge van der Heijden (Schayk) en Fleur Nagengast (Beilen). In dat geweld had Aniek van Alphen de pech dat ze al vlak na de start door een valpartij werd opgehouden. In de loop van de wedstrijd knokte de jonge Hapertse renster zich alsnog terug naar plaats 9 in de uitslag. Om daarmee het vertrouwen van bondscoach Gerben de Knegt niet te beschamen. Die gaf vooraf aan het EK al aan dat hij volop medaillekansen voor de Nederlandse ploeg zag zitten. Op het parcours met bruggen, een stukje natuurlijk strand, een heuveltje, een trapje, een zandbak, een schuin kantje en balken was er meer dan genoeg variatie voor renners en publiek ingebouwd door de uittekenaar Richard Groenendaal.

De jonge belofte Mees Hendrikx kwam knap voor de dag in zijn wedstrijdcategorie

De mannen beloften was de enige categorie waarin de Nederlandse ploeg geen podiumplaats behaalde. Tegen Thomas Pidcock, de Brit die zowel in 2016 als 2017 als junior bij de uitblinkers in de Acht van Bladel behoorde, was geen kruid gewassen. Achter Roel van der Stegen (Reuver), 8e, en Jens Dekker (Fluitenberg), 9e, finishte de 18-jarige eerstejaarsbelofte Mees Hendrikx (Valkenswaard) eervol als 11e. Bart Artz (Wintelre) reed in het oranje tricot naar de 27e plaats, waarmee hij een twintigtal leeftijdgenoten in de categorie tot 23 jaar achter zich hield.

Drie oranje rensters overheersten de wedstrijd bij de elite vrouwen op het in de zon badende parcours. Uiteindelijk kreeg winnares Annemarie Worst (Nunspeet) haar ploeggenotes Marianne Vos (Babyloniënbroek) en de verrassend sterke Denise Betsema (Den Burg, Texel) naast zich op het podium. Maud Kaptheijns had duidelijk haar beste dag nog niet na wat lichamelijk malheur in de aanloop van het veldritseizoen. De renster uit Bergeijk finishte als 13e, ver beneden haar stand. Eindhovense Lizzy Witlox reed in het oranje tricot naar plaats 15 waarmee ze onder meer de Luxemburgse kampioene Christine Majerus voor bleef.

Corné van Kessel in 3e positie achter David van der Poel bezig aan een inhaalrace op het EK veldrijden in Rosmalen (Foto Jo Nederkoorn)

Bij de mannen elite domineerde Mathieu van der Poel zoals al zo vaak dit seizoen en in eerdere jaren. De bijzonder snel gestarte wereldkampioen Wout van Aert moest het onderspit delven en kreeg landgenoot Laurens Sweeck met zich mee op het podium. Corné van Kessel leek aangeslagen door de dood van zijn opa daags voor het EK. De Veldhovense Nederbelg kwam slecht uit de start tevoorschijn, maar herstelde zich in de loop van de wedstrijd en kwam toch nog als 12e in het gezelschap van David van der Poel over de finishlijn.

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.