541. 2018 Hilvarenbeek/Valkenswaard Recreatieve mountainbikers in actie

Voor de mountainbikers en veldrijders die zich op zondag 4 november in de ochtenduren willen uitleven in een veldtoertocht zijn er twee mogelijkheden in de regio Kempenland. Zowel in Hilvarenbeek als in Valkenswaard kunnen zij daarvoor terecht. De liefhebbers van de wielersport kunnen dan in de middaguren hun aandacht alsnog richten op het EK veldrijden in Rosmalen dat zowel op de Nederlandse als de Belgische televisie uitgebreid in beeld komt.

Op zondag 4 November organiseert wielervereniging RTCH Hilvarenbeek voor de 32e keer haar veldtoertocht, de Bikse Bos en Heidetocht. Vorig jaar waren er ruim 900 enthousiaste MTB’ers  die de bossen en heidevelden rondom Hilvarenbeek hebben verkend. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor drie afstanden: 25, 45 of 65 km. De 65 km rijders kunnen starten tussen 8.00 en 9.15 uur, terwijl de 25 en 45 km  start tussen 8.00 en 10.15 uur. Alle routes zijn volledig uitgepijld. Op de helft van de afstand is een pauze ingericht. Bij de pauzeplaats krijgen de deelnemers  sportdrank, thee, soep, koek en fruit aangeboden. Na afloop is er de mogelijkheid om te douchen en de fiets af te spuiten.

LET OP: de startlocatie is gewijzigd t.o.v. vorige edities. Nu is de startplaats de nieuwe sporthal in Hilvarenbeek, Roodloop 6, 5081XZ. Het inschrijfgeld bedraagt  € 5,00. NTFU leden krijgen €1,00 korting. Voorinschrijving is mogelijk via NTFU.

Ook in Valkenswaard is een mooie MTB-tocht uitgezet door TWC Valkenswaard in de bosrijke omgeving van Dommelen, Westerhoven, Riethoven en Steensel. In de Skoda-Wils Najaarstocht is de vertrektijd tussen 8.30 en 10.30 uur. De afstanden bedragen 25-40-55 km. Het inschrijfgeld € 5,00 resp. € 4,00. Startplaats: Sporthal De Belleman, Bruninckxdal 2, Valkenswaard. Alle faciliteiten zijn voor de deelnemers aanwezig.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.