538. 2018 Kempen Negen Kempische veldrijders naar EK Rosmalen

Corné van Kessel is vertrouwd met het EK parcours in Rosmalen waar hij eerder in de GP van Brabant al tweemaal op het podium stond (Foto Jo Nederkoorn)

Vier dagen lang is Rosmalen het epicentrum van het EK veldrijden 2018. Op een door Richard Groenendaal uitgetekend parcours op het Autotron terrein kan al op donderdag 1 november door alle wedstrijdcategorieën worden getraind en zijn de wedstrijden voor de Europese titels van vrijdag 2 tot en met zondag 4 november. Tussen de deelnemers bevinden zich negen mannen en vrouwen uit de Nederlandse Kempen.

Door de Masters wordt maar liefst in zeventien leeftijdscategorieën om de Europese titels gestreden. Elf daarvan komen al op vrijdag 2 november in actie. De overige zes categorieën Masters rijden hun wedstrijden op zaterdag 3 november. Om te beginnen verdedigt dan Helmonder Edwin Raats om 11.45 uur zijn Europese kampioenstricot dat hij een jaar lang droeg in de categorie 45-49 jarigen. Gijs Jongeling (Best) start tegelijk in de categorie 40-44 jaar. Zijn plaatsgenoot Luuk Nissen is een van de deelnemers in de categorie 35-39 jaar om 12.45 uur.

Zondag 4 november is het de beurt aan Junioren (09.15 u.), Belofte-Vrouwen (10.30 u.), Belofte-Mannen (12.00 u.), Elite-Vrouwen (13.45 u.) en Elite-Mannen (15.15 u.).

Vrouwen-belofte Aniek van Alphen in volle actie tijdens een trip naar China

De wedstrijddag wordt geopend door de Junioren met in hun midden TWC De Kempen renner Noah Vreeswijk. De jonge coureur uit Someren stond onlangs al op het podium in Dordrecht (3e) en de Nacht van Woerden (2e). Aniek van Alphen is een van de door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerde Belofte-Vrouwen. De renster uit Hapert reed dit seizoen in Belgische veldritten in haar wedstrijdcategorie al naar de plaatsen, 2, 3 en 5. En in de Super Prestige crossen van Gieten, Boom en Ruddervoorde eindigde zij bij de vrouwen onder de 23 jaar respectievelijk als 8e, 8e en 6e. Twee coureurs van Het Snelle Wiel vertegenwoordigen het Kempenland bij de Belofte-Mannen. Bart Artz (Wintelre) reed zich in de SP cross van Gieten bij de Beloften naar plaats 9, Mees Hendrikx (Valkenswaard) was al 7e in Gieten 8e in Woerden.

Maud Kaptheijns is zich in Gieten terug naar de top aan het vechten (Foto Marcel van de Meulengraaf)

Ook bij de Eite-Vrouwen starten twee deelneemsters uit de Kempen: Maud Kaptheijns van de gelijknamige vereniging uit Valkenswaard en Lizzy Witlox van TWC Tempo Veldhoven. Na haar succesvolle seizoenstart vorig jaar met 6 grote overwinningen in Super Prestige en Wereldbekercrossen kreeg zij in de aanvangsfase van het nieuwe seizoen met tegenslag te maken. Eerst een lelijke val in Amerika na de Wereldbekercross van Waterloo waarin zij als 7e eindigde. Na terugkeer door ziekte geplaagd toch nog 5e in de SP cross van Gieten en 10e in Boom. Afgelopen weekend liet zij zich in Neerpelt (5e) en Ruddervoorde (9e) weer opmerken, maar ze moet nog afwachten of ze tijdig topfit is voor het EK in Rosmalen. Lizzy Witlox liet zich na een stevig weg- en mountainbikeseizoen van haar beste kant zien in de veldritten van de afgelopen weken. De renster uit Eindhoven werd onder meer 8e in Meulebeke en 9e in Neerpelt.

Bij de elite mannen is Corné van Kessel een van de vaste krachten in de selectie van bondscoach De Knegt. De Nederbelg uit Herenthout is nog altijd lid van Het Snelle Wiel en een van de troeven bij Telenet-Fidea. Zaterdag moest hij na een tuimelpartij op het snelle parcours in Neerpelt veel achterstand goed maken en werd toch nog 8e. Zondag zette hij in het Luxemburgse Contern de kroon op het werk met zijn eerste seizoenzege. Eerder was hij al 3e in Waterloo (USA) en in het Zwitserse Aigle, 5e, 6e en 7e in de wereldbekercrossen van Iowa, Waterloo en Bern en 2e in de Nacht van Woerden. Het zit dus wel snor met de vorm van de oud-Veldhovenaar met het oog op het aanstaande EK.

Nadere info: www.ek-veldrijden.nl

 

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.