537. 2018 Luyksgestel-Milton Goud voor Harrie Lavreysen

De wereldkampioenen teamsprint Jeffrey Hoogland (links) en Harrie Lavreysen waren in het Canadese Milton goed voor goud op de Wereldbeker (Foto Tim van Hengel) 

In Canada voegde Harrie Lavreysen met de nationale teamsprintploeg een nieuwe zege toe aan zijn palmares. De Luyksgestelse baancoureur klopte in het gezelschap van Jeffrey Hoogland en Nils van ’t Hoenderdaal het Nederlandse trio van BEAT Cycling Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos. Net als vorig weekend in Frankrijk was het goud dus weer voor de oranje ploeg. Duidelijk is nu wel dat Nederland momenteel heer en meester is op de teamsprint met twee ploegen op de hoogste treetjes van het podium in het Mattamy National Cycling Centre in Milton.

Vandaag start Harrie Lavreysen op de keirin, het baanonderdeel waarop de 21-jarige Luyksgestelnaar zich vorig jaar in Milton de beste toonde. Nu krijgt hij tegenstand van landgenoot Matthijs Büchli die namens BEAT in de strijd komt en van de winnaar in Parijs Yuta Wakimoto. Zondag volgt dan voor Lavreysen de individuele sprint. Ook Jeffrey Hoogland draagt dan het oranje shirt en namens BEAT komt oud-wereldkampioen Theo Bos in actie. In de eerste wereldbekerwedstrijd in Parijs moesten Lavreysen en Hoogland achter de Australische wereldkampioen Matthew Glaetzer genoegen nemen met zilver en brons.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.