536. 2018 Alphen Regio Kampioenschappen veldrijden Zuid-Nederland in ‘Dwars door ’t Zand’

Op het terrein van recreatiedomein ‘t Zand in Alphen organiseert Servais Knaven met zijn gezin en een grote groep vrijwilligers uit de omgeving van het dorp dat bijna onder de rook van Tilburg ligt een veldrit voor de jeugd. Zaterdag 27 oktober kunnen daar jeugdrenners in zeven wedstrijdcategorieën aan de slag. “De bedoeling was om een veldrit voor de jeugd te organiseren, maar afgelopen zomer kwam de vraag vanuit de KNWU of ook de regionale kampioenschappen voor Zuid-Nederland erbij zouden kunnen worden georganiseerd,” zegt

Servais Knaven. De ploegleider bij Team Sky, die met zijn vrouw Natasja ook een meisjes juniorenteam leidt dat in 2019 wordt aangevuld met een U23-ploeg, wil zich met zijn Stichting Pavé76, verwijzend naar zijn zege in Parijs-Roubaix van 2001 en naar het telefoon kengetal van Breda, speciaal voor de jeugd in gaan zetten. Het resultaat is nu de nieuwe veldrit in Alphen op het terrein waar Nico van Hest jarenlang op woensdagmiddagen landelijke veldrittraining gaf, een taak die later door Richard Groenendaal werd overgenomen en die nu door bondscoach Gerben de Knegt wordt uitgevoerd. Knaven: “Het terrein is ideaal voor de veldrijders, maar er is nog maar zelden een veldrit gehouden. En juist dat laatste is een belangrijke reden voor onze Stichting Pavé76 geweest om hier een cross te organiseren. We houden er namelijk van om dingen te doen die nog niet eerder zijn gedaan,” vertelt hij aan Yves Brokken van wielerverhaal.com. “Nico van Hest heeft het parcours uitgetekend en we hebben een grote werkgroep met mensen uit Alphen en omgeving die ons helpen in de aanloop en op de dag zelf. Mede dankzij de hulp van de beheerder van Camping ‘t Zand zijn we in staat om deze wedstrijd te organiseren. Uiteraard willen we deze cross ook blijvend op de kalender houden. Hierbij blijft de jeugd van categorie 1 t/m 7 voor ons de belangrijkste doelgroep. Want het motto van Stichting Pavé76 is: ‘Paving the roads for young cyclists’, aldus Knaven.

In Tilburg greep Mart Muskens in januari de nationale studententitel veldrijden door Koen van Helvoirt en Tim Janssen achter zich te houden (foto Erwin Rijkers)

Om 10.00 uur is zaterdag 27 oktober de eerste start voor de wielerjeugd. Pas in categorie 3 (10.20 uur) is Eindhovense Mats Moeliker de eerste Kempense jeugdrenner. Zijn stadgenoot Maeryn van den Hoogen begint om 10.45 uur aan zijn wedstrijd in categorie 4. Om 11.45 uur is het de beurt aan Maud Adams (Budel), Gijs Baselmans (Bladel) en Fenny Coppelmans (Hapert) met 30 deelnemers in categorie 5. Jorn van Beers (Moergestel), Nele van Gorp (Bergeijk) en Jitse Wildermans (Valkenswaard) starten in categorie 6 om 12.15 uur.

In de middaguren vanaf 13.45 uur starten achtereenvolgens Masters 40+ (met Erik Dekker uit Hedel, Gijs Jongeling uit Best en Edwin Raats uit Helmond), Masters 50+ (met Diessenaar Ton van Korven), Elite/Beloften/ en Junior-vrouwen met Lisette Schoon (Best), Nieuweling-meisjes met Mijntje Geurts (Luyksgestel) en Mirre Knaven (Strijbeek) en Amateurs/Sportklasse met Luuk Nissen (Best). Om 15.40 uur en 15.42 uur beginnen de junioren en de nieuwelingen aan hun wedstrijden. Bij de junioren starten onder meer Daan Adams (Budel), Huub Artz (Wintelre), Camiel Cornelis (Leende), Jens van Korven en Robin van Poppel (Diessen) en Snelle Wieler Mika Sardina (Helmond). Kempense nieuwelingen van TWC De Kempen Valkenswaard en Het Snelle Wiel Bladel zijn Bjorn Baudoin (Valkenswaard), Mat van Gorp (Bergeijk), Jesse Kramer (Borkel en Schaft), Jelle Sengers (Valkenswaard), Joost Stokkermans (Diessen), Pepijn van der Straaten (Budel), Yanick de Vos (Dommelen) en Danny van Lierop (Someren). Als laatsten gaan om 16.30 uur de Elite/Beloften mannen van start met onder meer Kempenrenner Kelvin Kanen (Bergeijk) en de Snelle Wielers Jurgen Seelen (Dreumel) en Mart Muskens (Heesbeen).

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.