533. 2018 Luyksgestel Harrie Lavreysen vaste kracht voor Nederland in World Cup baanwielrennen

Gisteren werd het nieuwe baanseizoen voor de Wereldbeker in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines geopend met de ploegenachtervolging. Een onderdeel waarvoor geen oranjerenners waren ingeschreven. Vandaag zijn de kwalificaties en de finales van de puntenkoers en de teamsprint, zowel voor de mannen als de vrouwen. Nina Kessler (Velserbroek), in de Kempen een bekende naam met al enkele jaren meervoudige winst in de criteriumreeks van het Baby-Dump en Belisol Eindhoven Kempenklassement, vertegenwoordigt ons land in de puntenkoers.

Zondag 21 oktober staat de sprint, het koningsnummer van de baansport, op het programma. Daarin is Harrie Lavreysen een van de drie Nederlandse vertegenwoordigers. De 21-jarige Luyksgestelnaar mag na zijn optreden van de afgelopen jaren op Europese- en Wereldkampioenschappen als een van de zegefavorieten worden beschouwd. In februari maakte hij deel uit van de gouden ploeg op de teamsprint tijdens het WK in Apeldoorn. In Glasgow herhaalde hij die prestatie als teamsprinter in augustus met opnieuw het goud op het EK baanwielrennen. Vorig jaar maakte Lavreysen als jong talent al furore op de WK in Hong Kong waar hij zowel in de teamsprint als in het individuele sprinttoernooi goed was voor zilver.

Nu vertegenwoordigt de Luyksgestelnaar ons land in het oranje met teamgenoot Jeffrey Hoogland. Op het EK in Glasgow veroverden die twee op het individuele sprintnummer brons en goud. Lavreysen was daar in Schotland tevreden over zijn optreden. Hij weet van zichzelf dat hij nog veel te leren heeft. “Sprinten draait grotendeels om de ervaring die je krijgt door het rijden van wedstrijden. Daardoor word je tactisch steeds beter.” De komende tijd kan hij zijn hartje ophalen in vier toernooien voor de World Cup, te beginnen in Frankrijk en vervolgens staan Milton (28 oktober), Berlijn in november en Londen in december op het programma van de jonge baancoureur die in Oegema Transport uit Dedemsvaart en de Luyksgestelse bedrijven Sengers Metaal en Buja broodnodige sponsors heeft om zijn sport op topniveau te kunnen blijven bedrijven.

Zie voor het volledige programma: http://www.wielerflits.nl

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.