532. 2018 Eindhoven-Hapert Avondrit, Appelflappentocht en ATB-jeugdclinic

Komend weekend kunnen de recreatieve fietsliefhebbers op twee plaatsen deelnemen aan een interessante toertocht. Voor het derde jaar op rij organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers in Eindhoven op zaterdag 20 oktober de avondtocht ‘ALS het licht uit gaat’. Een dag later kunnen mountainbikers en veldrijders in Hapert terecht voor een toertocht die al enkele jaren als Appelflappentocht op de wielerkalender staat. Tegelijkertijd kan de jeugd daar een clinic volgen op de prachtige accommodatie van Het Snelle Wiel om zich voor te bereiden op de Mini-Classic Weebosch-Hapert.

Een aantal vrijwilligers van de avondtocht ‘Als het licht uitgaat’ behoort tot het team W-ATB Eindhoven. Na een al niet bescheiden start in 2016 waren er in 2017 ondanks het slechte weer bijna 300 deelnemers.  De tweede editie bracht maar liefst 3799,50 euro op. Dit bedrag werd aan een kleinschalig project in de strijd tegen de ziekte ALS gedoneerd. Het doel van de avondtocht is niet alleen het ophalen van veel geld voor ALS. Het is ook mooi om op een ludieke manier mensen er bewust van te maken dat deze ziekte niet vanzelf de wereld uit gaat. Door de medewerking van een aantal sponsoren is het mogelijk dat het volledige inschrijfgeldbedrag voor 100 % naar het goede doel gaat. Voor de derde editie streeft de organisatie naar een nog grotere opkomst dan in voorgaande jaren. En na afloop ook nu weer vele breed lachende gezichten terug te ontvangen in de kantine van de atletiekbaan op sportpark De Hondsheuvels, JC Dirkxpad 1 in Eindhoven. Vertrek tussen 19.30 en 20.30 uur, inschrijfgeld € 10,00, afstand 30 kilometer. Meer info: www.alshetlichtuitgaat.nl

Op zondag 21 oktober 2017 organiseert Tour- en Wielerclub Het Snelle Wiel een ATB-veldtoertocht door de Kempen. De Appelflappentocht betreft een NTFU-tocht over respectievelijke 32, 45 en 65 km. Daarnaast wordt en ook een gratis mtb-clinic voor de jeugd georganiseerd en de week erna een mini-versie van de beruchte ATB-classic Scherpenheuvel-Hapert tocht.

De Appelflappentocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU en met trots heeft de veldtoertocht dan ook het keurmerk  ‘NTFU Extra Goed Geregeld’. De route wordt uitgezet in de prachtige bosrijke omgeving van de gemeenten Bladel, Eersel, Veldhoven en Oirschot. Er is weer veel aandacht besteed aan een veilige uitgepijlde route, een rustplaats met goede verzorging en na afloop de bekende appelflap in het clubhuis van Het Snelle Wiel op het sportpark in Hapert. Daarnaast is er dit jaar ook een bewaakte fietsenstalling voorzien. De inschrijfkosten bedragen € 5,- per persoon, NFTU/KNWU/VWB-leden betalen €4,-. Deelname tot 16 jaar is gratis. De organisatie hoopt 1000 deelnemers welkom te heten.

De inschrijving opent om 08.30 uur, starten is mogelijk voor de 65 km tot 9.30 uur. Voor de afstanden 32 en 45 km kan dit tot 10.00 uur. Informatie om vooraf in te schrijven is op de website van Het Snelle Wiel te vinden. De start en finish zijn zoals gebruikelijk bij het clubhuis op sportpark De Lemelvelden in Hapert. Fotograaf Mike Janssen is weer aanwezig, hij zorgt voor prachtige foto’s van zowel de toertocht als de jeugdclinic welke gratis te downloaden zijn.

Jeugdclinic en Mini-Classic

T.W.C. Het Snelle Wiel en T.W.C. Hapert bieden op 21 en 28 oktober een unieke mountainbike-ervaring aan voor mountainbikers t/m 16 jaar. Op twee opeenvolgende zondagen kunnen zij deelnemen aan een MTB-clinic en de mini-versie van de beruchte toertocht Scherpenheuvel-Hapert.

Tijdens de jeugdclinic op 21 oktober kunnen geoefende maar ook ongeoefende mountainbikers terecht bij T.W.C. Het Snelle Wiel. Op een uitdagende manier wordt er kennis gemaakt met de sport mountainbiken. Er wordt aandacht geschonken aan basisvaardigheden en techniekoefeningen. Vervolgens worden er parcoursen uitgezet op ieders niveau met o.a. een rock garden en mooie afdalingen. De clinic wordt verzorgd door ervaren trainers welke je oefeningen laten uitvoeren en de nodige tips geven. Tijd: 10.00-11.30 uur. Locatie: Wielerparcours De Lemelvelden Hapert.

Op 28 oktober vindt de mini-classic Scherpenheuvel-Hapert plaats. Het parcours voert over de laatste 25 of 40 km, afhankelijk van het niveau, van de beruchte veldtoerroute. Uiteraard wordt er gefinisht op de officiële finishlocatie in Hapert. Dit jaar wordt deze tocht gereden als een toertocht, waarbij kinderen t/m 12 jaar zichzelf moeten laten vergezellen door een volwassene. Tijd: 9.15 uur, verzamelen om 9.00 uur bij de kerk in Weebosch, finish Grandcafé ‘t Huukse in Hapert (Kerkstraat 76).

Wat heb je nodig?

– MTB waarvan de remmen en het schakelmechanisme goed werken (laat dit checken door je fietsenmaker);

– Bidon met drinken voor onderweg;

– Vervoer naar de locaties;

– Helm (kan eventueel ook geleend worden, laat dit aan de organisatie weten).

Inschrijven is verplicht, dit kan via de website van TWC Het Snelle Wiel en deelname is gratis!

Info: www.appelflappentocht.nl

Voor meer informatie: neem contact op met Jurgen van Limpt via appelflappentocht@hetsnellewiel.nl of 06-24333254.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.