530. 2018 Wielervaria: MTB, veldrijden en toerfietsen

In het Belgische Nossegem boekte Suzanne Verhoeven haar tweede weekendzege (Foto Hugo Crabbé)

Het wielrennen staat in deze mooie herfsttijd op een breekpunt. De wegwielrenners rijden hun laatste seizoenkoersen, veldrijden is weer in, mountainbikers rijden hun toertochten in het veld en ook op de weg komen nog toerrijders in actie.

Kempense veldrijders waren de afgelopen weken in binnen- en buitenland aan de slag. Nadat profcoureur Corné van Kessel in de wereldbekerwedstrijd van Iowa (USA) als 6e eindigde, reed de Nederbelg van Telenet-Fidea in het Zwitserse Aigle naar de 3e plaats op het podium. Nog beter deed het zijn streekgenote Suzanne Verhoeven uit Oud-Turnhout. Afgelopen weekend won zij twee crossen: in Alsemberg en Nossegem bij onze zuiderburen. De dochter van profploegleider Nico lijkt klaar te zijn voor deelname aan grotere internationale crossen. Ook Lizzy Witlox liet zich weer opmerken voordat ze even een rustpauze inlast na een pittig weg- en mountainbikeseizoen. De Eindhovense veldrijdster reed naar plaats 8 in de Brico Berencross van het Belgische Meulebeke. Daar eindigde beloftenrenster Aniek van Alphen (Hapert) als 12e na een week eerder in Kasterlee als 2e te zijn gefinisht.

Op wat lager niveau werden in Baarlo de eerste wedstrijden in de Toma Cup verreden. Daar zegevierde Jarno Schoonus (Best) van Het Snelle Wiel in de gecombineerde junioren- en nieuwelingenwedstrijd op de MTB. Bij de nieuwelingen-junioren veldrijders reed Jens van Korven (Diessen) naar plaats 2 op het podium.

Programma

Komend weekend is er een veelzijdig programma voor de fietsliefhebbers. Zaterdag 13 oktober kunnen die een toertocht over de wegen van het Kempenland rijden vanaf het Eerselse E3 strand (40 km of 80 km). Inschrijven 8.00-11.00 uur Beachclub Zuyver, kosten € 6,00 (NFTU leden € 4,00).

Ex-Europees kampioene Paulina Rooijakkers en ex-Nederlands kampioen Ronan van Zandbeek op het E3 strand in gesprek met Kempen TV 

In de middaguren wordt om 13.00 uur op het E3 strand de teamwedstrijd E3-100 gehouden als onderdeel van de tweedaagse Brabant Beach Battle. Er kan zowel solo als in duo’s als met 4-persoonteams worden gestart. Info: www.brabantbeachbattle.nl.

Ook op zaterdag 13 oktober wordt vanaf De Velosoof in Eindhoven (Nachtegaallaan) de Oktoberfest Ride gereden. Een toertocht waarin tussen 12.00 en 14.00 uur kan worden gestart en na afloop een feestje wordt gevierd in De Velosoof. Info: www.oktoberfestride.nl.  

Zondag 14 oktober krijgt de Brabant Beach Battle een vervolg op het E3 strand in Eersel. Er zijn dan wedstrijden voor cyclosportieven (11.00 uur), vrouwen + jongeren U18 (13.00 uur) en elite/beloften (15.00 uur) met deelname van bekende strandracerijders en – rijdsters als de ex-Europees kampioenen Jasper Ockeloen en Pauliena Rooijakkers.

Op een uitdagend parcours door de mooiste natuur van de Kempen vinden de mountainbikers in Esbeek vrijwel uitsluitend onverharde wegen en single tracks

In de ochtenduren van zondag 14 oktober kunnen mountainbikers in Esbeek terecht voor de Najaarstocht (30, 45, 60 of 75 km). Voorinschrijving is niet nodig. Inschrijving voor de 60 + 75 km tussen 8.00 en 9.00 u. De inschrijving voor de 30 + 45 km vindt plaats tussen 8.00 en 10.00 uur op sportpark Den Hondsbosch aan de Esbeekseweg 14 te Esbeek. Inschrijfgeld € 5,=; NTFU leden € 4,=. Scan & Go is aanwezig. Info: www.mtb-esbeek.nl

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.