527. 2018 Hapert Jeugd aan bod in MTB-clinic als voorbereiding op Mini-Classic

De pastoor van Weebosch zegent de deelnemers bij de start van de Mini-Classic Scherpenheuvel-Hapert

TWC Het Snelle Wiel en TWC Hapert bieden een unieke mountainbike-ervaring voor de jeugd aan. Mountainbikers t/m 16 jaar kunnen op twee opeenvolgende zondagen deelnemen aan een MTB-clinic en de mini-versie van de beruchte toertocht Scherpenheuvel-Hapert.

Jeugd MTB clinic
Tijdens de mountainbike clinic op zondag 21 oktober wordt aandacht geschonken aan de basisvaardigheden, o.a. balans, techniek, klimmen en afdalen. Er wordt geoefend op allerlei verschillende hindernissen zoals de rockgarden, switchbacks en kombochten. Ook wordt er gereden over boomstammen en alle heuvels op het MTB-parcours! Kortom de perfecte voorbereiding voor de week erna als de mini classic op het programma staat!

Datum: 21 oktober. Tijd: 10.00-11.30 uur.
Locatie: Wielerparcours De Lemelvelden te Hapert

Mini-classic Scherpenheuvel-Hapert
De mini Classic Scherpenheuvel-Hapert op 28 oktober voert de renners over de laatste 25 of 40 kilometer (afhankelijk van niveau) van het parcours van de MTB-classic Scherpenheuvel-Hapert die op diezelfde ochtend wordt verreden. Er wordt door de jeugd gestart bij de kerk in Weebosch en na de officiële inzegening wordt koers gezet richting Hapert waarbij uiteraard wordt gefinisht op de officiële finishlocatie van Scherpenheuvel-Hapert.

Dit jaar zijn er enkele duidelijke spelregels:
– Het is een uitgepijlde tocht die, vanaf het moment dat de groep in de bossen komt, op eigen gelegenheid wordt gevolgd;
– Deelname t/m 16 jaar;
– Alle deelnemers t/m 12 jaar dienen vergezeld te gaan door een begeleider van 16+. Dit dient bij de aanmelding al te worden doorgegeven;
– Een begeleider kan maximaal 2 renners begeleiden;
– Deze begeleider blijft de hele tocht bij de renners die hij/zij onder de hoede heeft;
– De organisatie zorgt per afstand voor een slotrijder, die eventuele pechgevallen mee kan verhelpen;
– Deelname is nadrukkelijk op eigen risico.

Datum: 28 oktober. Tijd: 09:15 uur, aanwezigheid verplicht om 9.00 uur.
Locatie: Start in Weebosch bij de kerk (Weebosch 75), finish Grandcafé ‘t Huukse in Hapert (Kerkstraat 76).

Wat heb je nodig?
Een MTB waarvan de remmen en het schakelmechanisme goed werken. Bij twijfel vooraf laten checken door een fietsenmaker. De deelnemers zorgen zelf voor een bidon met drinken voor onderweg en vervoer naar de locaties. Voor wie geen helm heeft is dat geen probleem, die kan worden geleend, indien dit vooraf wordt gemeld. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, de organisatie rekent er echter op dat deelnemers die zich opgeven ook daadwerkelijk verschijnen!

Voor beide evenementen geldt dat er na afloop de mogelijkheid is om de fietsen af te spuiten en dat er gezorgd wordt voor een drankje en wat lekkers.

Nadere info en inschrijfformulier: www.hetsnellewiel.nl/activiteiten/jeugdmtbclinicenminiclassic

Op de dag dat de jeugd aan de MTB-clinic deelneemt, zondag 21 oktober, wordt vanaf sportpark De Lemelvelden in Hapert de Appelflappentocht verreden onder organisatie van Het Snelle Wiel. Er is keuze uit de afstanden 32, 45 en 65 kilometer op een veilige en goed uitgepijlde route. Er is een rustplaats met goede verzorging en na afloop de bekende appelflap in het clubhuis op het sportpark in Hapert. Na afloop is er een mogelijkheid om de fiets af te spuiten en te douchen en kan nog even worden nagepraat over de tocht in het Snelle Wiel clubgebouw. Inschrijven kan vooraf: www.hetsnellewiel.nl/activiteiten/appelflappentocht

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.