526. 2018 Bladel-Valkenswaard-Eersel MTB Kwaremonttocht, Valkentocht en Contente Marathon

De kalender van de veldtoertochten puilt weer uit in de komende maanden. Overal in het land kunnen mountainbikers en veldtoerrijders aan de slag om hun lichaamsconditie op peil te houden. Ook in het Kempenland wordt daarvoor her en der gelegenheid geboden met georganiseerde veldtoertochten. Om te beginnen is zondag 30 september de Kwaremonttocht in Bladel vanaf Eeterij ’t Nekkermenneke. Een week later, zondag 7 oktober, organiseert TWC De Contente in Eersel de Contente ATB Marathon.

Eeterij ’t Nekkermenneke viert dit jaar het 25-jarig bestaansfeest. Bij die gelegenheid wordt onder meer komende zondag de Kwaremont MTB-tocht georganiseerd. De volledige opbrengst van de veldtoertocht komt ten goede aan het Ronald McDonald Huis bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Hoe meer inschrijvers hoe meer gedoneerd kan worden aan het goede doel waarvan zieke kinderen en hun ouders kunnen meeprofiteren. Er kan worden ingeschreven vanaf 8.00 tot 10.00 uur met een keuze uit de afstanden 30 of 50 kilometer. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,=. Na afloop wacht er de deelnemers een Kwaremont bier en een bitterbal. Info: tel. 0625043793.

Ook in Valkenswaard kan zondag 30 september worden gestart in een MTB-toertocht van De Valkenrijders. Plaats van handeling is het uitgestrekte Leenderbos. Startplaats Dragonder 33b in Valkenswaard met volop parkeergelegenheid. Er is keuze uit drie afstanden: 25, 40 of 50 kilometer met volledig uitgepijlde routes. Circa halverwege is er een verzorgingspost en bij aankomst gelegenheid om de fiets te reinigen. Inschrijven tussen 8.30 en 10.30 uur bij de startlocatie. Deelname kost € 4,=, kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen. Info: tel. 06-46234850.

Op zondag 7 oktober is de start- en finishplaats van De Contente Marathon op Sportpark De Dieprijt aan de Postelseweg in Eersel waar tussen 8.00-10.00 uur kan worden vertrokken. Er kan gekozen worden uit diverse afstanden: 35/50/75/100 km. TWC de Contente heeft ook dit jaar haar best gedaan om zoveel mogelijk asfalt te vermijden. Dat resulteert in een route met veel singletracks en 95 % onverharde paden. De laatste kilometer van de route sluit je af op het eigen bikepark van de club. Het park bevat een grote zandheuvel, kombochten, rockgarden en een aantal uitdagende switchbacks. Het inschrijfgeld voor de 35 en 50 km bedraagt voor NTFU leden € 3,- en niet NTFU leden betalen € 4,-. Voor de 75-100 km is dat respectievelijk NTFU leden € 6,50 en niet-NTFU leden € 8,50. Daarnaast is er voor de jeugd een Rabobank Kidstour (15 km, kosten € 1,=. Fietsenstalling, wasgelegenheid, douches, kleedkamers, mogelijkheid tot het afspuiten van de fietsen zijn aanwezig. Tevens de mogelijkheid Scan & Go. De routes zijn goed uitgepijld. Het dragen van een valhelm is verplicht. Onderweg is er de nodige bevoorrading voor de deelnemers. Info: tel. 0497-519192 en www.contente.nl.

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.