524. 2018 Eindhoven Freedom Ride vanaf De Velosoof

Wielercafé De Velosoof op het oude NRE terrein aan de Eindhovense Nachtegaallaan heeft in de loop van enkele jaren dat het inmiddels bestaat zijn nut al voor veel fietsers bewezen. Als koffiestop. Als oplaadpunt voor e-bikers. Als verzamelpunt voor een groep oudere fietsfanaten die er elke vrijdagmorgen verzamelen om sterke verhalen uit de oude doos boven te halen. Maar je kunt er ook terecht voor presentaties en workshops. Bovendien is op de bovenverdieping het wielermuseum waar de herinnering aan de veel te vroeg overleden Bert Oosterbosch de moeite waard is om in allerlei vormen te bezichtigen. Vrijwel alles wat over de Eindhovense oud-profcoureur te vertellen valt is daar uitgestald. Foto’s en leidershirts uit tal van etappekoersen, alsook racemateriaal van de rossige ex-prof.

Zo is De Velosoof, waar Rutger van der Zanden de scepter zwaait, een plaats van fietsbeleving en verhalen met een mooi terras waar een drankje genuttigd kan worden. Er is een wekelijkse pasta-avond en Café Français met taalpracticum en chansons. Alles bijeen een gewilde plek voor de wielerfanaten en toerfietsers uit de regio.

Maandelijks is er voor de liefhebbers een uitgepijlde toertocht vanuit De Velosoof. De eerstkomende velosooftochten waar iedereen aan mee kan doen zijn op 13 (Oktoberfestride) en 20 oktober. Sinds kort is daar de Ladies Ride aan toegevoegd (voor info en eventueel een GPS track van die rit: tonmerckx@live.nl). Op 17 november kunnen mountainbikers er starten voor ATB-tochten.

En nu start komende zaterdag 22 september vanaf De Velosoof de Freedom Ride in het kader van de bevrijdingsherdenking van Eindhoven. Er kan gestart worden tussen 9.00 uur en 11.00 uur voor een uitgepijlde route over 75 km of over 100 km. De tocht gaat via Nuenen naar Eerde en komt terug via Son waar een tussenstop wordt gemaakt bij Museum Bevrijdende Vleugels. Vervolgens gaat het via de Paulushoeve weer richting Eindhoven terug naar de Velosoof. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 waar je bij terugkeer nog een consumptie kunt krijgen in de Velosoof. Inschrijven kan ter plekke in het Wielercafé De Velosoof. De route kan enkele dagen van te voren als gps track worden gedownload via de website van De Velosoof. Dit voor de Gps rijders. Er is bij de inschrijving ook een gedrukte versie verkrijgbaar.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.