520. 2018 Bladel TWC Het Snelle Wiel weer in Olympia’s Tour

Een niet alledaags tafereel tijdens de Omloop van Valkenswaard. Geen lekke band voor een renner maar voor de ploegleiderswagen van Het Snelle Wiel. Ploegleider Frans Bruininx (midden) kijkt toe hoe met vereende krachten een wiel wordt verwisseld (Foto Patricia de Jong)

Olympia’s Tour gaat dit jaar voor het derde opeenvolgende jaar als internationale beloften wedstrijd door het leven en wordt verreden van dinsdag 11 tot en met zondag 16 september. Er komen renners van negen nationaliteiten aan het vertrek. Evenals in de twee voorgaande seizoenen is Het Snelle Wiel uit Bladel tussen de diverse landenploegen een van de deelnemende clubteams.

Door de focus te leggen op renners tot 23 jaar is de organisatie terug gekeerd naar de kernwaarden van de oudste rittenkoers van Nederland. Met etappes in Noord-, Oost-, Zuid- en Midden-Nederland bestrijkt de etappekoers als vanouds een groot deel van ons land. Olympia’s Tour 2018 is daarmee een echte Nederlandse wedstrijd met waaiers, selectieve etappes in de noordelijke en oostelijke provincies en een tijdrit op de voorlaatste dag waarin het klassement kan worden opgeschud. Die individuele tijdrit is in het Limburgse Reuver-Offenbeek waar Tim Meusen, een van de renners van Het Snelle Wiel, een thuiswedstrijd rijdt. Het jonge beloftenteam van de Bladelse Toer- en Wielerclub heeft in de voorbereiding op de etappekoers een paar vergelijkbare meerdaagsen in België gereden met semi-professionele ploegen als tegenstanders. Ploegleider Frans Bruininx uit Reusel is er trots op dat Het Snelle Wiel in de Ronde van Vlaams Brabant een gevestigde waarde is geworden. “We zijn daar al zowat vijftien jaar van de partij. Dit jaar waren er 70 teams aangemeld en tot onvrede van een aantal Belgische clubteams werden wij ook nu weer als enige Nederlandse ploeg uitgekozen om daar te starten.” In de vijf etappes lieten Tim Meusen, Xavier Poels en Pieter van Oirschot hun gezicht vooraan in de wedstrijd zien. In Vlaanderen werd een vierdaagse wedstrijdserie gereden waarin opnieuw Poels, zoon van oud-profcoureur Twan Poels, en Kevin Minten zich bij de besten reden. Ook in vijf wedstrijden van de 8-delige Topcompetitie in eigen land kreeg Het Snelle Wiel de vererende uitnodiging om deel te nemen. En in de nationale Clubcompetitie staat de Bladelse ploeg bij de beste tien geklasseerd met nog de finale in het hoge Noorden bij Delfzijl op 22 en 23 september in het vooruitzicht.

Ploegmanager

Frans Bruininx heeft alles bijeen nogal wat te regelen voor al die wedstrijden. Er moet slaapgelegenheid voor renners en begeleidingsteam worden vastgelegd, het vervoer naar de wedstrijden moet worden geregeld en tal van andere zaken moeten worden gemanaged. “Gelukkig heeft Twan Castelijns zich vanaf volgend seizoen aangeboden als ploegmanager die zich met dat soort voorbereidingswerk gaat bezig houden.” De LottoNL-Jumbo oud-prof uit Hapert heeft als renner voldoende ervaring opgedaan om de renners mee naar een hoger plan helpen te brengen. Bruininx kan niet genoeg benadrukken hoe blij hij is met de vrijwilligers die het begeleidingsteam vormen.

In Olympia’s Tour komt het team van Het Snelle Wiel onder meer de opleidingsploeg van Lotto-Soudal uit België, het Britse Team Wiggins en enkele sterke teams uit Noorwegen, Zweden en Wales tegen. Van Nederlandse zijde zijn er zes continentale teams waarbij de opleidingsploeg van Sunweb. En dan ook nog tien clubteams uit eigen land die nadrukkelijk aan de weg timmeren. De Snelle Wiel ploeg bestaat uit de beloften Xavier Poels, Kevin Minten, Harm Celi en Tim Meusen. Het team wordt aangevuld met twee coureurs van de continentale Alecto ploeg: Abe Celi, lid van de Bladelse vereniging, en de winnaar van de Simac Omloop der Kempen 2018 Daan Vansintmaartensdijk. Van dat zestal wordt verwacht dat ze hun mannetje kunnen staan in de loodzware koers die Olympia’s Tour altijd nog is.

Zie voor het etappeschema: www.olympiastour.com

Zie ook www.wielerflits.nl

 

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.