518. 2018 Weebosch Evy Kuijpers eindwinnares Belisol Eindhoven Kempenklassement

In Bergeijk kwam Evy Kuijpers in het bezit van de blauwe leiderstrui in het Eindhoven Belisol Kempenklassement (Foto Theo van Sambeek)

In een serie van elf wedstrijden werd dit wegseizoen door de vrouwen gestreden om de eindwinst van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Nog voordat de finale in Weebosch op zaterdag 1 september werd verreden was die strijd al beslist in het voordeel van Evy Kuipers, de nationaal kampioene elite zonder contract uit Lierop. Nina Kessler, vorig jaar voor de derde keer eindwinnares, moest nu met plaats twee genoegen nemen. Britt Teunissen reed zich naar de derde plaats in de eindstand.

Evy Kuijpers heeft een voortreffelijk seizoen achter de rug. Hoe anders was dat vorig jaar. Na een goede prestatie op het NK wielrennen in Montferland, waar zij 2de werd bij de elite vrouwen zonder contract, trok ze met haar team Jan van Arckel naar Tsjechië om daar deel te nemen aan de Tour de Feminin. In de eerste etappe ging het al mis. Een plotseling stoppende volgwagen kon zij niet meer ontwijken waardoor ze ten val kwam. Toch wist ze de finish te halen in de eerste etappe. In het ziekenhuis bleek het toch niet goed te zijn met haar schouder. Terug in Nederland volgde een operatie en moest ze een periode toekijken hoe anderen de punten verzamelden in het Kempenklassement. Uiteindelijk legde ze achter Nina Kessler alsnog beslag op plaats twee in het klassement.

Dat ze volledig hersteld is toonde ze dit jaar aan. Eerst won ze de trui van beste clubrenster in de nationale Topcompetitie, vervolgens reed ze met de besten mee op het NK in Hoogerheide. Tussen wereldtoppers als Marianne Vos, Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten ging de Lieropse amateurrenster in de finale in de aanval. Alleen wereldkampioene Chantal Blaak wist haar nog te achterhalen en voorbij te streven. In het groepje met de andere favorieten legde Kuijpers op de 5e plaats in de uitslag en veroverde daarmee tussen de beroepsrensters de kampioenstrui van de eliterensters zonder contract. ,,Ik heb wel het gevoel dat ik voor een goede ploeg iets kan betekenen. Qua trainingen stond veel in het teken van deze periode, net als vorig jaar. Zo’n trui mogen dragen, is heel bijzonder,” liet ze na de titelstrijd weten. Het kan haast niet anders of de 23-jarige renster die in Eindhoven de HBO-opleiding Sportkunde heeft gevolgd wordt eertijds door een van de profteams uitgenodigd.

In Luyksgestel was Nina Kessler de snelste van de dag (TVS)

In het Belisol Eindhoven Kempenklassement boekte Evy Kuijpers een week voor de nationale titelstrijd haar eerste seizoenzege in het Eindhovense High Tech Criterium. Al na de wedstrijd in Steensel stond vast dat zij dit jaar de eindzege in het Kempenklassement ging grijpen. Nu met Nina Kessler op plaats twee. De renster uit Velserbroek was dit jaar de beste in Riethoven en in Bergeijk, maar kwam evenals Evy Kuijpers in de slotwedstrijd van Weebosch niet meer aan de start vanwege deelname aan de Boels Ladies Tour. Kessler rijdt momenteel een etappekoers in Ierland waar ze gisteren de eerste etappe op haar naam schreef.

In Weebosch stelde Britt Teunissen haar derde plaats in de eindstand van het Belisol Eindhoven Kempenklassement veilig. Op haar Facebookpagina liet de renster uit Ysselsteyn weten: “Afgelopen zaterdag mijn 3e plek in het Kempenklassement veilig gesteld en gisteren in mijn laatste wedstrijd een 2e plek en zo mijn 10e podiumplek van het seizoen weten te behalen. Zo met een tevreden gevoel mijn seizoen afgesloten.” De bloemen van de Noord-Limburgse renster kregen maandag een mooie plek op het graf van haar opa, oud-renner Theo Teunissen op diens sterfdag.

Na de finalewedstrijd in Weebosch nam Britt Teunissen (tweede van links) in de laadbak van een shovel plaats voor een ereronde in het gezelschap van Charlotte Kool (2e), rondemiss Eva de Backer, winnares Eva Buurman en Lizzy Witlox (3e) (TVS)

Met de eerste drie rensters in het eindklassement van het Belisol Eindhoven Kempenklassement worden zeventien andere elite en beloften vrouwen op de eerste zaterdag van november in de grote zaal van Restaurant De Tipmast in Bladel voor de prijsuitreiking verwacht.

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.