516. 2018 Valkenswaard-Dommelen Join the Race met 6 trainingsavonden bij TWC De Kempen

Bij Join the Race verbeter je je technische vaardigheid op de racefiets (Foto Leon van Bon)

Zes woensdagen op een rij, te beginnen op woensdag 29 augustus biedt TWC De Kempen op haar trainingsparcours aan de Mgr. Smetsstraat 45 in Dommelen de mogelijkheid om technisch beter te leren wielrennen en de racefiets beter te beheersen. Op die zes woensdagavonden wordt van 18.30 tot 20.30 uur aandacht besteed aan het leren om een bocht goed aan te snijden, stabiel op de fiets te zitten en beter, veiliger en slimmer in een groep te rijden. Zo wordt het zelfvertrouwen van de deelnemers vergroot en worden beginners klaargestoomd voor hun eerste wedstrijd.

De KNWU verzorgt de trainingen Join the Race op diverse plaatsen in het land in een samenwerking met clubs en trainers. De trainingsessies worden ondersteund met videobeelden. Daags na de training ontvangen de deelnemers een verdiepingsvideo die is afgestemd op het thema van de techniektraining. De belangrijkste punten die op de trainingsavond zijn geleerd worden helder in beeld gebracht en verder uitgediept. Bijvoorbeeld door een slow motion beeld van een renner in de bocht of een shot van bovenaf op een groep fietsers. Tijdens iedere training staat steeds één thema centraal: balans, obstakels, bochten, tempo of peloton rijden (2x). De deelnemers doen verschillende oefeningen en krijgen gerichte aanwijzingen van de trainer.

Als afsluiter wordt in de ‘7e training’ een trainingswedstrijd gereden waarbij de trainer mee rijdt tijdens de wedstrijd. Dit is afhankelijk van trainingswedstrijden in de buurt op aansluitend niveau. De trainer fietst mee tijdens deze wedstrijd, zodat hij/zij de laatste tips en tricks aan de deelnemers kan bijbrengen.

De kosten bedragen € 125,- voor het complete trainingsprogramma. Hiervoor krijgen de deelnemers dus 6 trainingen van ervaren trainers, verdiepingsvideo’s na elke training en een afsluitende wedstrijd.

Het programma in Valkenswaard/Dommelen (start: 18.30 uur):
Training 1: woensdag 29-08-2018
Training 2: woensdag 05-09-2018
Training 3: woensdag 12-09-2018
Training 4: woensdag 19-09-2018
Training 5: woensdag 26-09-2018
Training 6: woensdag 03-10-2018
Wedstrijd: woensdag 10-10-2018

Meer informatie: https://jointherace.nl/

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.