515. 2018 Weebosch Finale Kempencup recreanten en Belisol Eindhoven Kempenklassement vrouwen

Het podium bij de wielervrouwen in 2017 in Weebosch. Van links naar rechts Femke Geeris (Geldrop), winnares Roos Hoogeboom (Utrecht) , Angelique Wammes-Bouman (Amersfoort) en rondemiss Dorieke Kwinten (Kempenfoto.nl-Peter van Rooij)

In Weebosch wordt op zaterdag 1 september door recreanten om de laatste punten gestreden voor de Kempencup en voor het recreantenkampioenschap van Groot Bergeijk. In de Kempencup leidt Dirk Jansen (Borkel en Schaft) met 163 punten het tussenklassement na de kermisronde van Steensel. Wout Verbeek (Neerpelt) en Sem Elders (Eindhoven) strijden nog voor plaats twee met respectievelijk 146 en 144 punten. Achter hen volgen Teun van Poppel (Tilburg) en Anton Wouters (Geel) met 128 en 104 punten. Voor het Groot Bergeijkse kampioenschap is de aandacht gericht op renners als Martijn Schippers, Patrick Geraerts, Tom Mandemakers, Ruud van Ballegooij, Hans Westerveld, Sep van den Borne, Harm Rombouts, Mike van Herk, Jan Burgmans, Johnny Bosmans en Joost Winters.

Vorig jaar won Dirk Jansen die aan de eindstreep enkele achterblijvers in het vizier had de recreantenkoers voor de Kempencup in Weebosch. Zijn teamgenoot Wout Verbeek, eindwinnaar van het klassement, juicht achter hem mee (Kempenfoto.nl-Peter van Rooij)

In het Belisol Eindhoven Kempenklassement bij de mannen zijn de punten al verdeeld en heeft oud-Eindhovenaar Hans Dekkers (IJzendijke) het groene leiderstricot voor zich opgeëist. Hij bleef Koos-Jeroen Kers (Amstelveen), Steensel winnaar Johim Ariesen (Rhenen), Twan Brusselman (Helmond) en Benjamin Sydlik (Wassenberg, Duitsland) op punten voor.

Bij de elitevrouwen en beloften is de strijd om de punten in het Belisol Eindhoven Kempenklassement al in het voordeel van Evy Kuijpers beslist. Achter de nationaal kampioene elite zonder contract uit Lierop en Nina Kessler (Velserbroek) is de strijd om de overige ereplaatsen nog in volle gang. Britt Teunissen (Ysselsteyn) en Roos Hoogeboom (Zeist), de winnares van vorig jaar in Weebosch, zijn met 210 en 201 punten elkaars rivalen voor plaats drie, met ook Judith Bloem (198 punten) nog kanshebster op die ereplaats. Rensters als Kim Banga (Baarle-Nassau), Judith Bloem (Vaassen), Teuntje Beekhuis en Lizzy Witlox (Eindhoven), Veerle Goossens (Bakel), Winanda Spoor (Apeldoorn), Ymke Stegink (Berlicum) en Suzanne Verhoeven (Oud-Turnhout) doen in Weebosch eveneens een gooi naar een laatste ereplaats in het Kempenklassement, samen met de regiorensters Carleen Baas (Bladel) en Patricia Nuijens (Eersel).

Zonder eindwinnares Nina Kessler (noodgedwongen afwezig in Weebosch vanwege deelname van haar Hitec ploeg aan de Boels Ladies Tour) stonden de nummers twee en drie Evy Kuijpers (links) en Melanie Klement in het grensdorp op het eindpodium van het Baby-Dump Kempenklassement 2017 (Kempenfoto.nl-Peter van Rooij)

Het programma in Weebosch op zaterdag 1 september 2018:

15.00 u. UCI elite en beloften vrouwen Belisol Eindhoven Kempenklassement 60 km

17.00 u. Recreanten Kempencup en Kampioenschap Groot Bergeijk 40 km

Zie ook: http://www.kempenklassement.nl

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.