510. 2018 Valkenswaard Internationale City Mountainbike in het centrum

Lizzy Witlox is een van de favoriete deelneemsters in Valkenswaard

Op zondag 12 augustus vindt in Valkenswaard het City Mountainbike Festival plaats.  Valkenswaard Marketing heeft met de internationale wielerbond UCI een licentieovereenkomst voor drie jaren. Het is de bedoeling dat ook de twee wedstrijden in de komende jaren gepland worden aan het einde van de regionale bouwvakvakantie. Het City Mountainbike Festival vindt plaats in hartje Valkenswaard. Het parcours wordt opgebouwd op en rondom de Markt met start en finish op de rijweg (N69) aan de westkant van het marktplein. Ter hoogte van de fontein voor de Nicolaaskerk worden enkele scherpe bochten aangelegd, met een lang recht stuk voor de oostelijke terrassen door. Vervolgens gaan de coureurs via de achterzijde van het oude gemeentehuis naar de Leenderweg en terug richting start en finish. Onderweg zijn er tal van hindernissen die bij het mountainbiken de namen hebben van Red Bull Curve, Safety Jogger Bridge, Wave en Jump. Het westelijke deel van het parcours wordt beschouwd als de ‘paddock and promotion zone’. Er worden steeds twee rondjes gereden van ongeveer 450 meter. Bij de professionals komen coureurs uit onder meer België, Duitsland en Nederland aan de start.

Bij de vrouwelijke deelnemers is Lizzy Witlox een van de zegefavorieten. Vorige zomer voegde de Eindhovense mountainbikester een nieuwe titel aan haar palmares toe in de MTB Eliminator World Cup. De 23-jarige mountainbikester van het Merida Bassa Team liet er in het laatste weekend van september 2017 in Antwerpen geen twijfel over bestaan wie dat jaar de beste was in de discipline Eliminator. In de snelle afvalrace waarin zij het moest opnemen tegen drie concurrenten veroverde zij de wereldbeker. Op acht plaatsen werd in heats gestreden, waarna telkens de beste twee rensters naar de volgende ronde doorgingen. In het Italiaanse Volterra, in Columbus (USA), Waregen (België), Bangkok (Thailand), het Duitse Winterberg, Apeldoorn (een thuiswedstrijd), Antwerpen (België) en Beiroet (Libanon) waren de wereldbekerwedstrijden. Al in de voorlaatste wedstrijd van de serie verzekerde de mountainbikester uit Eindhoven zich van de eindzege in de wereldbeker. Zij gaf die eindzege in Antwerpen extra glans door zowel de tijdrit, de halve finale als de grote finale op haar naam te schrijven. Dit seizoen heeft zij niet aan alle wedstrijden kunnen deelnemen vanwege de verre verplaatsingen die financieel een te grote aanslag op haar budget deden. In wegwedstrijden daarentegen toonde zij zich de afgelopen week geregeld mee voorin. Zo finishte zij in Duizel als 5e, in Ospel als 3e en zegevierde in Oostzaan.

In Valkenswaard komen om 12.35 uur wereldtoppers als Alex Bunn, Jay Bytebier, Simon Gegenheimer, Felix Klausmann, Morteza Rezvanigilkolaei, Steffen Thum en Jeroen van Eck op het spectaculaire parcours aan de startlijn. Verder zijn er wedstrijden voor kids vanaf 6 jaar (13.45 uur) en amateurs (mannen en vrouwen) in de funklasse (15.35 uur). Om 16.00 uur is de finale van de nationale shorttrack wedstrijd.

Inschrijving: cmbvalkenswaard.nl. De toegang tot het mountainbike parcours is voor het publiek gratis.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.