509. Dommelen Grote deelname aan De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard

Op zondag 26 augustus 2018 is het zo ver. Dan kan de eerste editie van de Omloop van Valkenswaard van start gaan. Het is de enige beloften klassieker in de regio Kempenland. In het programma is ook plaats ingeruimd voor junioren en nieuwelingen die evenals de beloften een zeer gevarieerd parcours voorgeschoteld krijgen. Het heeft storm gelopen met de inschrijvingen voor de nieuwe klassieker met start en finish in Dommelen. Daar kan ook de schooljeugd aan zijn trekken komen in een Decathlon Dikke Banden Race.

Veel enthousiaste sponsoren hebben zich aangemeld om de nieuwe klassieker op de wielerkalender te steunen. Niet alleen De Bruyn Metaal BV heeft zich als titelsponsor aan de wedstrijd verbonden; daarnaast zijn er hoofdsponsoren, kasseisponsoren en gravelsponsoren. Want in navolging van de Strade Bianche in Italië heeft de Valkenswaardse organisatie in eigen regio een variëteit aan soorten wegdek opgezocht waarop de coureurs zich kunnen uitleven.

Al vlug na de bekendmaking van de nieuwe wedstrijd regende het inschrijvingen bij de organisatie van TWC De Kempen. De categorieën nieuwelingen en junioren, met diverse buitenlandse teams aan de start, waren al snel volgeboekt. Vijftig clubteams met ieder drie renners hebben zich uit alle windstreken van het land aangemeld. Vrijwel alle provincies zijn met een of meer clubteams vertegenwoordigd. Daarnaast komen vanuit België zes teams aan de start. Ook bij de nieuwelingen heeft het inschrijvingen geregend met niet minder dan 52 clubteams van drie renners aan het vertrek, waarbij eveneens zes Belgische ploegen.

(Foto Theo van Sambeek)

De koers heeft klaarblijkelijk ook een grote aantrekkingskracht op de categorie U23 (beloften). Nationale en internationale continentale teams hebben ingeschreven, de sterkste clubteams, maar ook de nationale selectie van talentencoach Peter Zijerveld. Achttien ploegen van zes renners nemen de start. Daarbij een aantal sterke continentale ploegen met hun renners onder de 23 jaar zoals Metec/TKH van ploegleider Adri van Houwelingen, Destil/Parkhotel Valkenburg van Frank Pennings, uit Noord-Nederland het Volker-Wessels Merckx CT en een team van de Noordelijke Wielervereniging Groningen NWVG, uit eigen provincie het Team LottoNL-Jumbo De Jonge Renner Oosterhout, Het Snelle Wiel Bladel, WV Schijndel en Willibrord Wil Vooruit. Ook uit België een paar sterke ploegen onder leiding van de oud-profs Kevin Hulsmans en Danny Vanderaerden. Bij de deelnemers ook baanwielrenner Harrie Lavreysen (Luyksgestel) die in Glasgow Europees kampioen op de teamsprint werd en op de individuele sprint brons veroverde. Nadat hij vandaag (dinsdag 7 augustus) ook nog op de keirin naar een medaille meedingt,  laat hij zich op zondag 26 augustus in Dommelen op de wegfiets bewonderen. Een dergelijk sterk deelnemersveld in alle categorieën is erg opmerkelijk voor een eerste editie van een wedstrijd als de Omloop van Valkenswaard. 

Harrie Lavreysen met de bronzen EK medaille op de individuele sprint in Glasgow

De gehele koersdag zal plaatsvinden in een gezellige ambiance door de combinatie van wielersport, kermis in Dommelen, food trucks en nevenactiviteiten zoals onder andere een dikke bandenrace. De organisatie kan rekenen op honderden vrijwilligers die belangeloos de handen uit de mouwen steken om er een prachtige koersdag van te maken.

Zie ook de website van de omloop: http://www.omloopvanvalkenswaard.nl

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.