500. 2018 Bergeijk Jaarlijkse kermisronde in Belisol Eindhoven Kempenklassement

Vorig jaar was Nina Kessler in Bergeijk de beste in de vrouwenkoers vóór Sandra van Veghel en Melanie Klement (Foto Theo van Sambeek)

Het Wieler Comité Bergeijk organiseert op dinsdag 10 juli voor de 26e keer de traditionele kermisronde door het centrum van het dorp. Naast de wedstrijden voor vrouwen en mannen elite en beloften die meetellen voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement is er in het voorprogramma plaats voor een wedstrijd in de competitie voor recreanten in de Kempencup. Ook is er een Decathlon Dikke Banden Race voor de schooljeugd waarin mee doen belangrijker is dan winnen, maar waarin voor de jeugd mooie bekers door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Het parcours is alweer enkele jaren terug gebracht naar de klassieke Bergeijkse ‘Acht’. Het belooft voor het publiek dat gratis toegang heeft een aantrekkelijke wielermiddag en –avond te worden.

Nationaal kampioen Pascal Jacobsen was vorig jaar in de Bergeijkse avondschemering het eerst aan de finish (Foto Theo van Sambeek)

Vorig jaar trokken Nina Kessler en Pascal Jakobsen in Bergeijk aan het langst eind na een paar interessante koersen met veel publiek langs de lijn. De nieuwe nationaal kampioene elite zonder contract Evy Kuijpers (Lierop) probeert nu met onder meer Nina Kessler (Velserbroek) en Ymke Stegink (Berlicum) de achterstand op klassementsleidster Roos Hoogeboom (Zeist) in het Belisol Eindhoven Kempenklassement ongedaan te maken. De streekrensters Nielske Bremmers (Geldrop), Patricia Nuijens (Eersel) en de Eindhovense rensters Teuntje Beekhuis en Lizzy Witlox nemen het op tegen onder meer Bianca Lust (Oostzaan), Kelly Markus (Hoofddorp) en Sandra van Veghel (Esch). Bij de mannen is de spanning in het Kempenklassement tot ongekende hoogte gestegen nu het verschil tussen leider Hans Dekkers (IJzendijke) en Koos Jeroen Kers (Amstelveen) slechts één schamel puntje bedraagt. Zegekanshebbers zijn ook Robbie van Bakel (Deurne), Jasper de Laat (Moergestel), Twan Brusselman (Helmond), Abe Celi (Oosterhout), Tim Kerkhof (Nistelrode), de vorig jaar onfortuinlijk ten val gekomen en eerder tweevoudig winnaar Benjamin Sydlik (Duitsland) en Robin Wennekes (Arnhem) die zondag in Bladel de beste was. Uit eigen regio starten Jorrit de Haas (Eersel), uit Eindhoven Jan-Willem Kamphof en Pieter van Oirschot uit Best. Een voor het lokale en regionale publiek interessante voorwedstrijd is ook dit jaar die van de recreanten voor de Kempencup. De stand wordt aangevoerd door Sem Elders uit Eindhoven.

Het programma:

15.00 u. Decathlon Dikke Banden Race schooljeugd

15.45 u. Recreanten Kempencup 40 km

17.00 u. Dames elite Belisol Eindhoven Kempenklassement

19.00 u. Mannen Elite en beloften Belisol Eindhoven Kempenklassement

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.