499. 2018 Bladel Sterk juniorenveld in driedaagse Acht van Bladel

Daan Hoole (Zuidland) eigende zich in 2017 de eindzege toe in de internationale HAPERT Acht van Bladel (Foto Theo van Sambeek)

Al 68 keer werd de Acht van Bladel verreden. Daarmee is de klassieker de oudste van Nederland voor junioren. Jongens van 17- en 18-jarige leeftijd hebben hun krachten al die jaren op de wegen van het Kempenland kunnen botvieren. Tal van cracks op wielergebied zijn daaruit voort gekomen. Namen van welbekende coureurs te over. Renners die later ook in het profpeloton op het internationale vlak hun mannetje hebben gestaan. Om maar enkele namen te noemen: Joop Zoetemelk, Jan Raas en Leo van Vliet uit een verder verleden, maar ook huidige professionals als Danny van Poppel en Mathieu van der Poel hebben in de Acht aan de startlijn gestaan. En de drie laatstgenoemden triomfeerden er ook nog op jonge leeftijd. Het zal komende weekend niet anders zijn met een bijzonder sterk rennersveld aan het vertrek.

Max Kroonen kroonde zich afgelopen zaterdag in het Zeeuwse Philippine tot juniorenkampioen van Nederland. Vorig jaar won hij als eerstejaars junior al de openingsetappe in Bladel. Nu start hij als een van de favorieten voor de eindzege. De renner uit Diepenveen moet nog 18 jaar worden en is een van de pionnen die Willebrord Wil Vooruit heeft ingelijfd om ook in Bladel een mooie prestatie neer te zetten. De concurrentie zal moordend zijn voor de Oost-Nederlandse nationale kampioen. Met 31 clubteams van elk vijf renners kan er volop strijd worden verwacht. Renners uit Nederland vormen de hoofdmoot van het deelnemersveld. Twee teams uit België, twee uit Duitsland, twee uit Engeland en een Australische ploeg geven de wedstrijd een internationaal karakter. De Kempen regio is vertegenwoordigd door een team van Het Snelle Wiel, de vereniging die aan de organiserende Stichting Wielerevenementen HSW is verbonden en een TWC De Kempen ploeg uit Valkenswaard. Bij Het Snelle Wiel zijn Jurgen van den Aarssen (Dreumel), Bart Artz en Kars ten Boske (beiden Wintelre), Luuk van Gestel (Moergestel) en Rick Wouters (Bergeijk) de jongens die de kastanjes uit het vuur moeten halen. De Kempen stuurt Noah Vreeswijk (Someren), Rick Burgmans (Westerhoven), Roy Dirven en Kelvin Kanen (beiden Bergeijk) en Sverre Senders (Luyksgestel) de weg op. Nog een Kempenaar is Mees Hendrikx (Valkenswaard) in een van de Belgische teams. Drie dagen strijden de jonge coureurs in vier etappes voor de hoogste eer.

Het programma in Bladel met start en finish Europalaan:

Vrijdag 29 juni Start 18.00 uur 1e etappe Junioren; 18.05 uur Decathlon Dikke Banden Race Jeugd.

Zaterdag 30 juni Start 13.00 uur 2e etappe Junioren; 13.35 uur Nieuwelingen; 14.40 uur Kempencup Recreanten.

Zondag 1 juli Start 9.30 uur 3e etappe Junioren; 12.30 uur Elite en Beloften; 15.00 uur 4e etappe Junioren individuele tijdrit.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.