497. 2018 Eindhoven High Tech Crit in Belisol Eindhoven Kempenklassement

Jos Koop (Eindhoven) verslaat in de eindsprint van de kermisronde van Riethoven zijn medevluchters Bryan Bouwmans (Gemert) en Koos Jeroen Kers (Amstelveen) die daarmee de leiding neemt in het Belisol Eindhoven Kempenklassement nadat de man in de blauwe leiderstrui Hans Dekkers (IJzendijke) door materiaalpech is geveld (Foto Theo van Sambeek)

Twee dagen lang staat de High Tech Campus in Eindhoven in het teken van het wielrennen. Een programma dat kansen biedt aan jong en oud om van wielersport te genieten. Zowel in wedstrijdvorm als meer recreatief kunnen wielersportliefhebbers aan hun trekken komen. Er zijn wedstrijdjes voor de jeugd, zowel met KNWU licentie als met een dikke banden fiets om met de wedstrijdsport kennis te maken. Toertochten over verschillende afstanden en wedstrijd in de Funklasse geven recreanten de kans om hun mogelijkheden te testen. Het High Tech Crit Festival belooft een familie evenement van de bovenste plank te worden. KNWU renners, mannen en vrouwen, strijden voor de punten in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. En de zondag staat in het teken van het NK wegwielrennen voor Masters in vijf leeftijdsgroepen met in totaal meer dan 360 deelnemers.

Het criterium van elite en beloften mannen telt op zaterdag mee in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Pure clubrenners krijgen het daarin niet gemakkelijk tegen gedoodverfde favorieten als Robbie van Bakel (Deurne), Twan Brusselman (Helmond), Piotr Havik (Ammerstol), Tim Kerkhof (Nistelrode) en Jasper de Laat (Moergestel). Toch moet het voor renners als Pieter van Oirschot (Best) en Benjamin Sydlik uit het Duitse Wassenberg mogelijk zijn hun graantje uit de premie- en prijzenruif mee te pikken. Kempische regiorenners als Wessel Coppelmans (Hapert), Jorrit de Haas (Eersel), Jan-Willem Kamphof (Eindhoven) en Geert Smits (Veldhoven) krijgen een zware dobber in het veld met favorieten.

Het podium bij de vrouwen in de Ronde van Riethoven: van links naar rechts Sandra van Veghel (Esch), winnares Nina Kessler (Velserbroek) en Paulien Koster (Delfstrahuizen) (Foto Theo van Sambeek)

De Masters 60+ beginnen zondag 24 juni al om 9.00 uur aan de eerste kampioenschapwedstrijd. Toerrijders vertrekken om 10.00 uur in de Groote Heide Shimano Ride, waarna het NK Masters wordt vervolgd in drie leeftijdsklassen (50-54 jarigen, 55-59 jarigen en 40 plussers). Voordat om 17.00 uur de Masters 30+ gaan strijden om de kampioenstitel nemen om 15.00 uur de elite en beloften vrouwen de start voor hun wedstrijd in het Belisol Eindhoven Kempenklassement dat na de wedstrijden in Riethoven en Hapert nog steeds wordt aangevoerd door Roos Hoogeboom (Zeist). Nummer twee Britt Teunissen (Ysselsteyn) probeert haar achterstand op punten weg te werken, evenals andere achtervolgers als Evy Kuijpers (Lierop), Ymke Stegink (Berlicum) en Sandra van Veghel (Esch). De winnares van de Kasteelronde in Mill Femke Geeris (Geldrop) is op een goede prestatie gebrand zo vlakbij huis, en dat geldt ook voor de drie Eindhovense deelneemsters Teuntje Beekhuis, Anouk Reen en Tessa Veen-Backhuijs.

Groote Heide Shimano Gravel Ride – zondag 24 juni
Er zijn 3 afstanden: 45 km, 75 km en 100 km. Het inschrijven kost € 25,- inclusief na de rit nog een consumptie en een pastamaaltijd. Ook inbegrepen een parkeerkaart, er zijn bevoorradingsposten onderweg en uiteraard kunnen de deelnemers nog gezellig een rondje doen op het festivalterrein. De start is tussen 9.00 en 11.00 uur.

Zondag 24 juni start om 10.00 uur op de High Tech Campus in Eindhoven de Groote Heide Shimano Gravel Ride. Gravelritten worden steeds populairder. De gemiddelde snelheid ligt vaak wat lager dan in een gewone veldtoertocht waardoor je meer van de omgeving kunt genieten. In ons land heb je geen speciale gravelfiets nodig, omdat de gravel- en bospaden hier vaak redelijk goed te bereiden zijn. Een 23 mm bandje is niet aan te raden, maar vanaf 25 mm met iets minder bandenspanning kom je vaak prima rond. Belangrijk is dat de lekbestendigheid van je band iets hoger is omdat je ondergrond niet alleen maar asfalt is. Wanneer je de bandendruk niet al te hoog laat zijn, helpt dit ook mee voor de grip en tegen het lekrijden. Gewoonlijk volstaat 6 bar bij droog weer om op het asfalt toch nog wat snelheid te kunnen maken. Je kunt er ook voor kiezen om nog iets lager in de bandenspanning te gaan zitten. Mocht je toch liever van toertochten over het asfalt houden, dan is er een dag eerder, op zaterdag 23 juni altijd nog de Van der Valk HTC Toertocht, ook vanaf de High Tech Campus.

Programma High Tech Crit Festival

Zaterdag 23 juni:
09.00u – 13.30u Criterium Jeugd categorieën 1 t/m 7
09.00u – 10.00u Start Van der Valk HTC toertocht wielrennen 150 km
10.00u – 11.00u Start Van der Valk HTC toertocht wielrennen 110 km
11.00u – 12.00u Start Van der Valk HTC toertocht wielrennen 75 km
12.00u – 13.00u Start Familie Ride 25 km
13.30u – 15.30u Finish van toertocht met sprint in finishstraat
16.00u – 18.00u Criterium Elite/Beloften mannen Belisol Eindhoven Kempenklassement
18.00u – 19.00u ONYVA Funklasse Recreanten

Zondag 24 juni:
09.00u – 10.30u NK Masters 60+ 0ver 60 km 21 ronden van 2,85 km
10.00u – 11.00u Start De Groote Heide Shimano Ride
10.45u – 12.30u NK Masters 50+ over 66 km 23 ronden van 2,85 km
12.45u – 14.45u NK Masters 40+ over 72 km 25 ronden van 2,85 km
14.00u – 16.00u Finish van toertochters
15.00u – 16.45u Elite/Beloften dames over 65 km 23 ronden Belisol Eindhoven Kempenklassement
17.00u – 19.00u NK Masters 30+ over 83 km 29 ronden van 2,85 km

Kijk voor alle informatie op http://www.hightechcritfestival.com

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.