496. 2018 Luyksgestel Sterk bezet vrouwenpeloton in kermisronde

Anna van der Breggen finisht in 2017 als winnares van de 51e Luyksgestelse kermisronde in haar kampioenstrui van Europa (Foto Theo van Sambeek)

Op maandag 25 juni staat het wielerfeest in de kermisronde van Luyksgestel op het jaarlijkse programma. De plaatselijke Stichting WielerEvenementen Luyksgestel krijgt in het vrouwencriterium op de royale omloop een sterk peloton aan de start. Om te beginnen is daar Olympisch wegkampioene Anna van der Breggen, de winnares van 2017 in Luyksgestel en daarnaast gelauwerd in tal van grote wedstrijden als Giro Rosa en voorjaarsklassiekers. Dit wegseizoen was de renster uit Zwolle onder meer alweer de beste in de Ronde van Vlaanderen, in de Waalse Pijl (haar vierde zege in die Ardennen klassieker!), in Luik-Bastenaken-Luik (daar ook al voor de tweede keer raak!) en in Durango in Spaans Baskenland. In Luyksgestel, waar haar eerdere sponsor Sengers Metaal huist, grijpt de renster van Boels-Dolmans de wedstrijd aan in de voorbereiding op het NK tijdrijden en het nationaal wegkampioenschap. Ook Marianne Vos maakt haar opwachting in de jaarlijkse kermisronde die zij al driemaal won (2011, 2012 en 2013). De gevierde vedette uit Babyloniënbroek heeft dit seizoen de pech van een sleutelbeenbreuk gekend, maar is daarvan weer geheel hersteld. In de OVO Energy Women’s Tour in Groot-Brittannië finishte ze in vier van de vijf etappes op het podium wat haar de tweede plaats in de eindstand opleverde. De kopvrouw van WaowDeals Pro Cycling heeft nu haar zinnen gezet op een goede prestatie in Luyksgestel met de Giro Rosa (die zij al driemaal won!) in het vooruitzicht.

Ook Nina Kessler, vorig jaar in Luyksgestel in een soort koppeltijdrit voorop met winnares Anna van der Breggen, is er dit keer weer bij. De renster uit Velserbroek toonde maandagavond met haar zege in de kermisronde van Riethoven en dinsdag met haar tweede eindpositie in de kermisronde van Hapert aan dat het wel snor zit met haar vormpeil. Mocht haar team Hitec Products uit Noorwegen geen kans zien aan verdere financiële verplichtingen te voldoen en daardoor genoodzaakt zijn uit de wielersport te stappen, dan hoeft de blonde Noord-Hollandse renster niet echt te vrezen elders buiten de boot te vallen.

Met ook nog regerend Belgisch kampioene Jolien D’Hoore (o.a. brons op het omnium tijdens de afgelopen Olympische Spelen, zilver op de scratch tijdens het afgelopen WK baanwielrennen in Apeldoorn, goud op de koppelkoers bij het WK baanwielrennen Hongkong 2017 en winnares van een etappe in de Giro Rosa), haar landgenote Kaat Hannes, voormalig Belgisch kampioene, en de Amerikaanse Elle Anderson (afgelopen seizoen goed voor één wereldbekerzege) aan de start mag er van een absoluut topveld gesproken worden.

Roos Hoogeboom uit Zeist verdedigt in Luyksgestel de blauwe leiderstrui van het Belisol Eindhoven Kempenklassement die zij al sinds haar zege in de openingskoers van Gerwen draagt. Haar naaste tegenstrevers Britt Teunissen (Ysselsteyn), Ymke Stegink (Berlicum) en Maud Kaptheijns (Bergeijk) zijn eveneens van de partij. Veldrijdster Kaptheijns is in het gezelschap van andere wintersporters in voorbereiding op het nieuwe cross seizoen in de personen van de Belgische Laura Verdonschot en Karen Verhestraeten, Nederlands beloftenkampioene Inge van der Heijden (Schayk) en Helen Wyman uit Engeland. Femke Geeris (Geldrop), zondag winnares in de Kasteelronde van Mill, en Sandra van Veghel (Esch), maandag op het podium in Riethoven, zorgen met de dinsdag in Hapert bijzonder goed op dreef zijnde Evy Kuijpers (Lierop) en Monique van de Ree (Etten-Leur) eveneens voor tegenwicht in het vrouwenpeloton.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.