493. 2018 Eindhoven Brabant Bike Battle voor jonge fiets-avonturiers

Plons Racing Photography

De Brabant Bike Battle bezoekt de regio Eindhoven op 23 en 24 juni met een zogeheten ‘pumptrack’. Een spannende fietsbaan met bulten waarop jonge fietsavonturiers tot en met 12 jaar zich kunnen kwalificeren voor de finale in Roosendaal. Op zaterdag 23 juni maakt de pumptrack deel uit van het randprogramma van het High Tech Crit Festival in Eindhoven en op 24 juni is dat het geval bij de Ploegentijdrit Groene Corridor tussen Eindhoven en Oirschot.

De pumptrack is een uitdagende 32 meter lange fietsbaan voor Mountainbikers en BMX’ers. Zonder af te zetten of te trappen kun je als het ware pompend door de baan, vandaar de naam pumptrack. De kunst is om het ritme steeds beter te pakken te krijgen. Pumptracks zijn een tikje verslavend. “De nadruk ligt op een motiverende sfeer, zonder heel competitief te worden”, vertellen de organisatoren van de Eindhovense editie Brabant Bike Battle, Job Vissers en Lois de Jong. “We laten zowel beginnende als gevorderde BMX en MTB beoefenaars toe. De activiteit heeft een erg laag instapniveau.” De organisatie zorgt voor fietsjes, helmpjes en begeleiding. Eindhovenaar Job Vissers is voormalig Nederlands kampioen wielrennen bij de amateurs en maakt deel uit van de organisatie van de Eindhovense editie van de Brabant Bike Battle. “We meten de snelheden van de deelnemers op het evenement. Tussendoor kan er even op de baan worden geoefend.“ De snelste 15 deelnemers gaan door naar de finale, welke eind september plaatsvindt, op de grootste verharde pumptrack ter wereld in Roosendaal. De Brabant Bike Battle kwam al langs Breda en trekt na Eindhoven verder langs Den Bosch, Tilburg, Helmond en eindigt in Roosendaal.  Vissers: “Het evenement heeft een hele positieve uitstraling en stimuleert om meer te gaan bewegen. Mij persoonlijk brengt het me terug naar mijn jeugd, toen ik als 10 jarige in aanraking kwam met het sportieve fietsen via een dikke banden race. Het speelse en competitieve element vond ik leuk. Voor mij is dat heel belangrijk geweest. Niet dat elke deelnemer nu direct Nederlands kampioen moet willen worden. Het is ook gewoon leuk om te doen en het is een mooie ervaring die ik graag wil doorgeven.” De Brabant Bike Battle is een initiatief van Zuidlijn, Ons Brabant Fietst en verschillende partners in de steden Breda, Tilburg, Eindhoven, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Zuidlijn heeft als doel de spoorzones van de B5 steden in de etalage te zetten als een gebied waar veel gebeurt op gebied van creativiteit, urban, food, design en ook sport. Dat doet ze door projecten mee te initiëren en te voorzien van een aanjaag bedrag die plaatsvinden in alle vijf de spoorzones van Breda, Tilburg, Helmond, Den Bosch en Eindhoven. De activiteiten worden georganiseerd door vertegenwoordigers uit deze vijf afzonderlijke steden.

Informatie over het programma van High Tech Crit Festival is te vinden op www.hightechcritfestival.com en voor Ploegentijdrit Groene Corridor opwww.ploegentijdritgroenecorridor.nl. Meer informatie over de Brabant Bike Battle is te vinden op facebook.com/BrabantBikeBattle en www.brabantbikebattle.nl. 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.