492. 2018 Hapert Belisol Eindhoven Kempenklassement voor vrouwen in 49e kermisronde

Vorig jaar hernieuwde Nina Kessler haar zege van 2016 in Hapert (Foto Theo van Sambeek)

Op dinsdag 19 juni organiseert de Stichting Wielercomité Hapertse Supporters Vereni­ging in samenwerking met Toer- en Wielerclub Het Snelle Wiel de 49ste editie van de wielerronde van Hapert. Er wordt om te beginnen door recreanten gestreden om de Kempencup, gevolgd door wedstrijden voor vrouwen elite en mannen elite zonder contract. De streekrenners zijn goed vertegenwoordigd. Het publiek heeft vrij entree.

De Hapertse organisatie van de jaarlijkse kermisronde richt zich vooral op renners en rensters die naast hun dagelijkse werkzaamheden de wielersport als hobby in wedstrijdverband beoefenen. Om te beginnen is er daarom om 17.00 uur een wedstrijd voor recreanten in het kader van de Kempencup. Zowel in Veldhoven als in Westerhoven ging de zege in die wedstrijdcategorie naar oud-Bladelnaar Dirk Jansen uit Borkel en Schaft. Regionale renners die amper over trainingstijd beschikken krijgen de kans zich met elkaar voor het streekpubliek te meten. Het grote aantal deelnemers in de eerste wedstrijden van het klassement en ook in Netersels Presto Pedale getuigt van de animo voor dit soort wedstrijden.

Om 18.00 uur begint de wedstrijd voor elite vrouwen over een afstand van 65 kilometer die meetelt in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Nina Kessler was in de twee voorgaande edities in Hapert winnares van de vrouwenkoers. De renster uit Velserbroek is ook nu present in Hapert en mag meteen als een van de topfavorieten voor de zege worden beschouwd. Haar Noorse ploeg Hitec Products staat op het punt van omvallen, zodat er Kessler veel aan is gelegen haar kostje te scharrelen in de vorm van prijzen- en premiegeld. Vorig jaar werd zij eindwinnares van het Kempenklassement. Dat wordt nu aangevoerd door Roos Hoogeboom uit Zeist die haar blauwe leiderstrui komt verdedigen. Tot haar tegenstandsters behoren Aniek van Alphen, de plaatselijke renster die onlangs op de mountainbike een paar zeges behaalde, Carleen Baas (Bladel), Nielske Bremmers (Geldrop) en Patricia Nuyens (Eersel). Maar ook Lorena Wiebes (Mijdrecht) die dit seizoen al drie semi-klassiekers won mag bij de zegefavorieten gerekend worden. En dan zijn er nog Evy Kuijpers (Lierop) en Britt Teunissen (Ysselsteyn), momenteel 3e in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Elle Anderson (USA) en Daniella Gass (Duitsland) zorgen voor een internationaal tintje aan de wedstrijd.

Het podium in Hapert bij de mannen elite en beloften zonder contract in 2017: van links naar rechts Pieter van Oirschot (Best), winnaar Ronan van Zandbeek (Schijndel) en Lars van de Vall (Amstelveen) (Foto Theo van Sambeek)

Vanaf 19.45 uur komt een peloton elite en beloften mannen zonder contract, allemaal clubrenners, in actie op het parcours van 3 kilometer met start en finish in de Ganzestraat. Hier verdedigen Wessel Coppelmans en Max Hendrikx de plaatselijke eer met de regionale renners Jorrit de Haas (Eersel), Pieter van Oirschot en Dirk van Leuken (Best), Jos Koop en Tom Marcelis (Eindhoven), Twan Kops, Geert Smits en Gijs Vierling (Veldhoven), alsmede enkele buitenlandse renners.

Programma:

17.00 uur Recreanten Kempencup 10 ronden=30km

18.00 uur Elite en beloften vrouwen 22 ronden=66 km

20.00 uur Elite en beloftern mannen zonder contract 27 ronden=81 km

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.