487. 2018 Netersel Recreantendames in kermisronde Presto Pedale

Ieder jaar weer is de Neterselse kermisronde Presto Pedale een publiekstrekker

Weer of geen weer, Presto Pedale is niet stuk te krijgen. Al voor de 41e keer wordt het Neterselse kermiswielerevenement op maandag 4 juni georganiseerd. Ooit begonnen als een aardigheidje voor inwoners van Netersel om op kermismaandag wat leven in de brouwerij te brengen, is de kermiskoers met ook wedstrijdrenners aan de start uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie.

Met een tussenpoos van twee jaren dat de drempels in het dorp het rijden van Presto Pedale verhinderden is de Neterselse kermisronde al vanaf 1975 een begrip in de Kempen geworden. Kermiscoureurs, niet alleen uit Nederland maar ook uit België, hebben er voor een talrijk publiek de zegebloemen veroverd. Vorig jaar ging de overwinning bij de recreanten naar Veldhovenaar Twan Kops die medevluchter Dirk Jansen uit Borkel en Schaft van de zege af hield.

Voor de eerste keer is er dit jaar de mogelijkheid voor vrouwen recreanten om in een aparte wedstrijd deel te nemen. Dus voor alle dames zonder officiële wedstrijdlicentie licentie die toch graag een wedstrijdje fietsen, is dit de kans om het eens te gaan proberen. Het startsein voor de dames zal meteen na de heren recreanten om 19.31 uur klinken. Aanmelden kan via e-mail of voor aanvang van de wedstrijd bij de inschrijving in de zaal van café De Driesprong in Netersel. De dames zullen begeleid worden door een motorrijder en rijden 8 ronden. Mochten ze worden bijgehaald door de heren recreanten, dan mogen ze maximaal 3× gedubbeld worden. Dirk Jansen is nu de gedoodverfde favoriet bij de recreanten en Neterselse Rick Michiels bij de dikke banders. Plaatselijke deelnemers bij de recreanten van de organiserende Toerclub Netersel zijn Dries Waalen, Eric van Gestel, Niels Buytels, Dennis Baselmans en Koen van de Sande.

Wielerbabe Puck Moonen is dit jaar de rondemiss in Presto Pedale

Bij Presto Pedale behoort vaste prik ook een rondemiss. Vorig jaar waren er zelfs drie Neterselse meiden die de winnaarbloemen overhandigden. Ooit, in haar actieve renstertijd, was Natasja den Ouden uit Galder, nu de vrouw van Sky ploegleider Servais Knaven en moeder van drie wielrennende dochters, in Netersel de rondemiss. Op maandag 4 juni is dat Puck Moonen. De renster uit Liempde van Lotto Soudal Ladies staat bekend als wielerbabe, maar wil vooral meetellen in de vrouwenwedstrijden. In Westerhoven reed zij afgelopen zaterdag naar een toptien plaats in de uitslag. De 22-jarige renster heeft een relatie met de Belgische coureur Eli Iserbyt die in 2016 en in 2018 wereldkampioen veldrijden bij de beloften werd. Nadat de eerste wedstrijdjes op kermismaandag in Netersel met de schooljeugd zijn verreden (eerste start om 13.30 uur), begint het avondprogramma om 18.45 uur. Eerst de Dikke Banden Race voor iedereen die kan fietsen vanaf 14 jaar met strijd voor de ludiekste ploeg, of een van de andere mooie prijzen waarvoor je niet hard hoeft te fietsen. Het inschrijfgeld per ploeg van 6 personen is 15 euro. De rugnummers en helmen zijn vanaf 18.00 uur af te halen bij Café De Driesprong. Om 19.30 uur rijden de recreantenrenners een wedstrijd over 60 kilometer. Een minuut later starten de dames zonder licentie voor hun wedstrijd over 25 km. Inschrijven kan tot 2 juni via e-mail w.vissers64@upcmail.nl

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.