484. 2018 Westerhoven Kermisronde in Belisol Eindhoven Kempenklassement

Vorig jaar was het in Westerhoven bij de mannen elite en beloften een Baby-Dump festival: van links naar rechts Robbert de Greef, winnaar Koos Jeroen Kers en Arvid de Kleijn (Foto Theo van Sambeek)

Voor het vierde opeenvolgende jaar organiseert de plaatselijke Stichting Wielercomité Westerhoven op zaterdag 26 mei een kermisronde in het dorp. Met vijf wedstrijden in het programma worden renners en rensters op hun wenken bediend. Om te beginnen is er om 12.00 uur een gezamenlijke wedstrijd voor (B)-amateurs, sportklassers en junioren over een afstand van 60 kilometer. Junior Rick Burgmans verdedigt de plaatselijke eer met steun van zijn TWC De Kempen clubgenoten Roy Dirven (Bergeijk) en Sverre Senders (Luyksgestel). Ook de Kempenaren Mees Hendrikx (Valkenswaard), Detlef la Grand en Joris de Mönnink (Eindhoven), Twan Kops en Gijs Vierling (Veldhoven), Luuk Nissen (Best), Nick Sesink (Bergeijk) en Dennis Vugts (Moergestel) nemen de start.  

Om 14.00 uur begint de tweede wedstrijd in de 10-delige serie om de Kempencup die dit jaar in de regio Kempenland door recreanten in de Funklasse verreden wordt. Het peloton regiorenners strijdt in die koers over 40 kilometer met de eerste leider Dirk Jansen (Borkel en Schaft) die in Veldhoven zegevierde. Vanaf 16.00 krijgt de schooljeugd van 7 tot en met 12 jaar de kans om zich met elkaar te meten in een Decathlon dikke banden race, die tevens als Crazy Bike Race geldt. Vervolgens wordt het parcours vrij gemaakt voor de wielervrouwen.

Roos Hoogeboom (op de foto met sponsor Dirk Bellemakers) blijft leidster in het Belisol Eindhoven Kempenklassement (Foto Theo van Sambeek)

In de wedstrijd van de elite vrouwen kunnen punten gescoord worden voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Na de tweede wedstrijd de GP Groenen Groep in Veldhoven wordt het klassement nog aangevoerd door Roos Hoogeboom (Zeist). Maud Kaptheijns probeert voor eigen Westerhovens publiek een mooie prestatie neer te zetten. Daarvoor krijgt ze af te rekenen krijgen met sterke rensters als Judith Bloem en Melanie Klement (Apeldoorn), Evy Kuijpers (Lierop), Fleur Nagengast (Beilen), Bianca Lust (Oostzaan),Ymke Stegink (Berlicum), Britt Teunissen (Ysselsteyn) en Sandra van Veghel (Esch). Laatst genoemde renster trok al eens in Westerhoven de zege naar zich toe. Uit de nabije regio zijn ook Carleen Baas (Bladel), Teuntje Beekhuis, Tessa Veen-Backhuijs en Lizzy Witlox (Eindhoven), Nielske Bremmers (Geldrop) en Patricia Nuyens (Eersel) van de partij. De vrouwen beginnen om 17.00 uur aan hun wedstrijd over een afstand van 65 kilometer (43 ronden).

Ook de elite heren strijden in Westerhoven voor de punten van het Belisol Eindhoven Kempenklassement. Na de openingswedstrijd in de Grote Ronde van Gerwen is Maarten van Trijp drager van het blauwe leidersshirt. Hans Dekkers (IJzendijke) komt weer eens koersen in de regio waar hij opgroeide. De oud-Eindhovenaar stond een paar weken geleden alweer met de bloemen te zwaaien in een Belgische wedstrijd. Belofterenner Robin Blumel (Sint Michielsgestel) heeft goede herinneringen aan Westerhoven waar hij als junior de overwinningsbloemen greep. Dat geldt eveneens voor de winnaar elite 2017 Koos Jeroen Kers (Aalsmeer). Tim Kerkhof (Nistelrode) was afgelopen zondag bijna bij zijn tweede opeenvolgende succes in de Omloop der Kempen wat zijn goede vorm bewijst. Pieter van Oirschot uit Best, vorig jaar derde in Westerhoven, is er met plaatsgenoot Guus Pril bij. En met Robin Wennekes (Arnhem) en Ronan van Zandbeek (Schijndel) zijn nog een paar kandidaat winnaars genoemd. Ongetwijfeld wordt het deelnemers- en deelneemstersveld op de wedstrijddag zelf nog uitgebreid met late inschrijvers. Met het lijvige programma vanaf de vroege namiddag tot in de avondschemering is er in Westerhoven volop vermaak voor het wielerpubliek met gratis toegang.

Programma:

12.00 u. Amateurs/Sportklasse/Junioren 60 km

14.00 u. Funklasse Recreanten Kempencup 40 km

16.00 u. Dikke Banden Race schooljeugd en Crazy Bike race

17.00 u. Elite en Beloften vrouwen Belisol Eindhoven Kempenklassement 65 km

19.00 u. Elite en Beloften mannen Belisol Eindhoven Kempenklassement 80 km

 

 

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.