481. 2018 Eersel Wielercafé voor Alpe d’Huzes met oud-profs

Peter Winnen is de hoofdgast in Eersel (Foto Theo van Sambeek)

Vrijdag 25 mei organiseert fotograaf Peter van Rooij een Wielercafé in De Muzenval in Eersel. De opbrengst komt ten goede aan Alpe d’Huzes waar hij in juni met een team van Nefkens Peugeot aan gaat deelnemen. Om in sfeer van het wielrennen te blijven noemt hij de avond met interessante gasten een Benefiet(s)avond.

Het idee van het Eerselse Wielercafé komt voort uit de liefde voor de fiets van Peter van Rooij. Zelf fietst hij graag, is een aantal jaren geleden al eens ongetraind de Mont Ventoux opgereden. En omdat dat heel aardig lukte, denkt hij nu de klus te kunnen klaren om met training en gedegen voorbereiding de Alp te gaan beklimmen. Hij doet dat vooral ook voor een aantal mensen die in zijn omgeving aan kanker gestorven zijn of er nu nog mee te maken hebben. Als fotograaf bij wielerwedstrijden heeft hij een netwerk aan contacten opgebouwd. Een aantal mensen uit de wielerwereld heeft hij met plezier bereid gevonden om mee te werken aan de Benefiet(s)avond. Zo is de presentatie in handen van wielerspeaker Rien van Horik, de man die zowel in regionale wedstrijden rond kerk en plein als in het grote werk niet meer weg te denken valt. Nu het wielerseizoen op zijn hoogtepunt raakt, hebben renners van naam vanwege wedstrijden elders geen tijd om zich voor het Eerselse evenement te lenen.

Twan Castelijns, Dirk Bellemakers en Rudi van Houts worden geïnterviewd door Rien van Horik (Foto’s Theo van Sambeek)

Een prima alternatief heeft Van Rooij gevonden in de aanwezigheid van een aantal oud-renners. Een van hen is tweevoudig Alpe d’Huez winnaar Peter Winnen die zijn vrouw aan kanker heeft verloren. Winnen is de hoofdgast van het avondprogramma op 25 mei en weet ongetwijfeld tal van anekdotes naar voren te brengen. Zoals hij ook als schrijver van wielerboeken en als columnist van de Volkskrant goed van de tongriem gesneden is.

Twan Castelijns maakt dit jaar geen deel meer uit van het profpeloton, maar werd in de twee seizoenen bij LottoNL-Jumbo regelmatig door Peter van Rooij op de foto vastgelegd. Nu de Giro naar zijn einde toeloopt heeft de oud-coureur uit Hapert vast nog wel wat van zijn tweevoudig Italiaans avontuur te vertellen. Dat geldt eveneens voor Theo Eltink die alweer wat langer geleden de Giro enkele keren tot een goed einde bracht. Ook Piet Rooijakkers, Tourdeelnemer en nu ploegleider van het succesvolle Alecto Cycling Team gaat putten uit zijn ervaringen.

En dan zijn er nog de twee regionale coryfeeën uit Luyksgestel Rudi van Houts, maar liefst driemaal deelnemer aan Olympische Spelen als mountainbiker, en Dirk Bellemakers die na zijn actieve wielercarrière nu de scepter zwaait over het Nederlandse filiaal van Belisol en zich nog altijd voor de wielersport inzet als sponsor van het regionale Belisol Eindhoven Kempenklassement.

Toegangskaartjes voor de Benefiet(s)avond zijn als volgt verkrijgbaar. Ga naar https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/petervanrooij. Ga naar de donatiepagina, maak € 25,= per kaartje over en vermeld onderaan bij ‘Aanvullende gegevens’ en ‘persoonlijke boodschap’ emailadres en de naam voor wie het kaartje bestemd is. Toegangskaarten worden dan via de mail toegestuurd.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.