479. 2018 Veldhoven Weer sterk rennersveld in Simac Omloop der Kempen

Tim Kerkhof, de winnaar van de Simac Omloop der Kempen in 2017, behoort ook nu bij de zegekandidaten (Foto Theo van Sambeek)

Ook dit jaar, bij de 70e editie van de Kempenklassieker, telt de Simac Omloop der Kempen mee in de nationale Topcompetitie. De vorige drie seizoenen werd het duidelijk dat in die prestigieuze klassiekerserie een zege voor clubrenners een lastige opgave is, al is het niet onmogelijk. De topfavorieten huizen echter bij de zeven deelnemende Nederlandse Continental-teams. Al enkele jaren achtereen slaagden de beste renners van de Topcompetitie er jaarlijks in de overstap naar de profs te maken. Johim Ariesen (Rhenen), Robbie van Bakel (Deurne) en Dylan Bouwmans (Gemert) kunnen de Metec-TKH ploeg van oud-prof Adri van Houwelingen aan de zege helpen. Een van hun grootste concurrenten voor de overwinning zal oud-ploeggenoot Maarten van Trijp (Essen) zijn. De spurter rijdt nu voor DESTIL-Parkhotel Valkenburg en won al de Craft Ster van Zwolle die de Topcompetitie opende. In die ploeg rijden eveneens de winnaar van de Simac Omloop in 2017 Tim Kerkhof (Nistelrode) en Helmonder Twan Brusselman. Alecto – het voormalige Baby-Dump – heeft een kandidaat winnaar in de ervaren René Hooghiemster (Tjietjerkstradeel), derde in Zwolle en in de Ronde van Groningen. Ook Abe Celi, tweede in de Omloop van de Houtse Linies in zijn eigen Oosterhout, rijdt in de blauwe kleuren van Alecto. Monkey Town heeft kanshebbers in Wim Kleiman (Almelo) die dit jaar al een etappe in de Turkse Ronde van Antalya won en in Peter Schulting (Lemele). Bij Delta Cycling gaat de hoop uit naar Luuc Bugter (Arnhem) en Justin Timmermans (Hardenberg). Bij het Vlasman Cycling Team rekenen ze onder meer op Limburger Jaap Kooijman, na drie klassiekers leider in de tussenstand van de Topcompetitie, op Dion Beukeboom (Amsterdam) en Yoeri Havik (Zaandam).

Een initiatief dat vorig jaar ontstond is de BEAT Cycling Club met Pjotr Havik (Gouda) en Bas Tietema (Zwolle) als speerpunten. Verrassingen als winnende clubrenner, zoals TML Dommelstreek coureur Job Vissers (Erp) dat in 2008 deed, mogen nooit worden uitgesloten. Tot de sterkste clubteams behoort WV De Jonge Renner Oosterhout, de opleidingsploeg van Lotto NL-Jumbo. Daarin onder meer Bram de Kort (Dongen) en Max Hendriks (Hapert). Zo huizen in alle 13 deelnemende clubteams wel eenlingen die zich in de voorste rijen kunnen laten zien. Zoals bij Sensa-Kanjers voor Kanjers Rens te Stroet. De NWVG uit Groningen heeft ex-prof Martijn Keizer in de gelederen, Jordi Talen is de spitsrijder bij het Utrechtse De Volharding, bij West Frisia is dat Harry Sweering (Sneek) en bij GRC Jan van Arckel Arno Kleinjan, de leider bij de clubrenners in de Topcompetitie. Het Noord-Oost Nederlandse VolkerWessels-Merckx schuift Jeff Vermeulen (Exloo) en Gert-Jan Bosman (Emmen) naar voren, Tempo-Hoppenbrouwers heeft de snelle Duitser Benjamin Sydlik in de ploeg en bij Het Snelle Wiel houden Pieter van Oirschot (Best) en Sjors Hooijen (Bladel) de eer van de regio hoog.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.