478. 2018 Eindhoven Presentatie ‘De taal van de fiets’

De taal van de fiets, Wim Daniëls

Donderdag 10 mei fietsen Wim Daniëls en Cees van Keulen een rondje of twee in De Velosoof, meer dan een fietscafé….. Je kunt gratis meefietsen!

Na de finish van de Giro-etappe op de Etna gaan Wim en Cees in training op hun fietstandem. Tegen acht uur arriveren ze in De Velosoof.

Over de fiets, de liefde en passie ervoor, de woorden die erbij horen, daarover geeft Wim Daniëls op Hemelvaartsdag een lezing in de locatie bij uitstek: De Velosoof, Eindhoven. Presentator is fietsfotograaf Cees van Keulen (Cees is ook een van de proeflezers van dit boek).

Van Wim Daniëls verscheen onlangs een boek over de fiets onder de titel ‘De taal van de fiets’, waarin hij de fiets van diverse kanten belicht: historisch, taalkundig, emancipatorisch. Maar het boek gaat ook over de onderdelen van de fiets en over de tientallen soorten fietsen die er zijn en deels zijn geweest. Ook hoe de fiets in de literatuur is beschreven en in liedjes is bezongen, komt aan bod. Aan de hand van zijn boek neemt Wim Daniëls zijn toehoorders tijdens zijn lezing mee in zijn verhaal over de fiets. Het boek is op deze avond ook te koop en kan desgewenst gesigneerd worden. De Velosoof, Gasfabriek 3 (ingang NRE-terrein), donderdag 10 mei (Hemelvaart), aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Voor meer info:

Cees van Keulen, Gerwen

06 2013 4321

Meer informatie over De Velosoof;

http://www.velosoof.com/

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.