474. 2018 Hapert De drie Snelle Wielen organiseren samen het DK tijdrijden

Op dinsdag 8 mei organiseren TWC Het Snelle Wiel en Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel gezamenlijk het districtskampioenschap tijdrijden in Hapert. Start en finish zijn bij de derde poot van de Bladelse vereniging, de stichting Wieleraccommodatie Het Snelle Wiel die het trainingsparcours op sportpark De Lemelvelden in Hapert beheert.

Voorgaande jaren moesten renners uit het district Zuid-Oost de wedstrijd verrijden samen met de renners uit Zeeland en West-Brabant wegens het gebrek aan een eigen DK. In 2018 zouden de renners eindelijk weer een eigen DK krijgen, maar na het wegvallen van de beoogde organisatie deed het districtsbestuur een beroep op de verenigingen en stichtingen van het district om de organisatie op zich te nemen.

De drie Snelle Wielen hebben besloten samen deze handdoek op te pakken en op 8 mei vanaf de wieleraccommodatie van de vereniging in Hapert het DK te organiseren. Dit DK staat open voor alle KNWU-licentiehouders waarvan de woonplaats gelegen is in het district Zuid-Oost.

Er zal startgelegenheid gegeven worden aan alle categorieën, te weten: Amateurs, Elite mannen en Elite vrouwen, Junior mannen en vrouwen, Nieuwelingen jongens en meisjes, Amateur vrouwen, Belofte vrouwen en Belofte mannen, Master vrouwen 30+, Masters 30+, Masters 40+, Masters 50+, Masters 60+.

Er is een mooie ronde uitgezet door het buitengebied van de gemeente Bladel, waardoor de renners resp. 13,4 of 25,8 km af moeten leggen om vervolgens te finishen op het wielerparcours van TWC Het Snelle Wiel.

Voor de leden van de Snelle Wielen zit er een extra bijzonderheid aan dit evenement. Voor het eerst in de bijna 20-jarige splitsing tussen de vereniging en stichtingen gaan ze samen de organisatie van een evenement op zich nemen. Een mooie illustratie van de goede samenwerking die enkele jaren geleden is ingezet.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.