467. 2018 Dommelen Omloop van Valkenswaard volgeboekt bij junioren en nieuwelingen

Op zondag 26 augustus organiseert de Stichting Wielerevenementen Valkenswaard in samenwerking met TWC De Kempen een nieuwe wedstrijd voor beloften, junioren en nieuwelingen over lange afstand. De nieuwe koers in drie delen staat op de wielerkalender als De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard. Start en finish van de drie wedstrijden is op kermiszondag in het Valkenswaardse kerkdorp Oud-Dommelen. De nieuwe koers mag als de opvolger van het Criterium worden beschouwd dat tot een paar jaar geleden in het centrum van Valkenswaard werd verreden. Dat criterium verdween vooral om financiële reden met te weinig sponsoren en ook een te geringe publieke belangstelling van de kalender.

Laten we wedstrijdcoördinator Leon Cleven aan het woord: “TWC de Kempen is ruim zeventig jaar oud en is daarmee één van de oudere wielerverenigingen van Nederland. Met zo’n historie zijn we het aan onze stand verplicht om jaarlijks iets bijzonders te brengen. Denk alleen al maar aan de vele talentvolle renners die TWC De Kempen in de loop der jaren voortbracht. En met deze klassieker zetten we samen met de leden weer iets aantrekkelijks neer. Vorig seizoen, in het 70e jubileumjaar van onze vereniging, hebben we de stoute schoenen aangetrokken. De wedstrijd die we voor ogen hadden moest de meest vervelende wegen bevatten. Die hebben we in de omgeving van Valkenswaard gevonden. Het parcours van de nieuwe Omloop van Valkenswaard werd door de districtsconsul goedgekeurd. Het bestaat uit 20% asfalt en verder veel klinkers, kasseien en gravelpaden. De nieuwelingen en junioren zullen zelden een dergelijk zwaar parcours hebben gezien. Ook voor de beloften zal het zeer uitdagend zijn. Dat is ook te merken aan de inschrijvingen die binnen zijn gestroomd. In een mum van tijd was de inschrijving voor junioren- en nieuwelingenteams volgeboekt. En ook de inschrijving van de beloftenteams verloopt tot nu toe naar alle tevredenheid.”

Naast de Nederlandse clubteams krijgen ook enkele Belgische beloftenteams startgelegenheid in de wedstrijd die enigermate te vergelijken is met de Strade Bianche in Italië. Al meteen na de bekendmaking van de Omloop van Valkenswaard bij onze zuiderburen was oud-professional Kevin Hulsmans er als eerste bij om een beloftenteam in te schrijven. Al snel volgde ook Danny Vanderaerden met een Belgische beloftenploeg. Uit eigen land staat de deelname van Metec Cyclingteam (de ploeg van Adri van Houwelingen) en van Destil/Parkhotel Valkenburg (Frank Pennings en Tom Cordes) al vast. Tal van grote nationale clubs als Kanjers voor Kanjers, de Noordelijke Wielervereniging Groningen (met Sven Kramer), en uit eigen streek Het Snelle Wiel zijn er bij. Alecto, de ploeg van Piet Rooijakkers die het Baby Dump Cyclingteam opvolgde, beschikt maar over twee jongere renners die in de enige beloftenklassieker die ons land dit jaar telt met een wildcard mogen meedoen. Abe Celi en Daan Vansintmaartensdijk zijn de gelukkigen. Cleven: “Met 150 nieuwelingen, 150 junioren en al meer dan 100 beloften zijn we goed bezet. De nieuwe Omloop van Valkenswaard spreekt duidelijk aan. Wekelijks zijn er de afgelopen maanden bedrijven aan de sponsorlijst toegevoegd. Er zijn op de wedstrijddag tussen de doorkomsten van de renners in de klassieker op een plaatselijk parcours tijdens Dommelen kermis wedstrijdjes voor de basisschooljeugd uit Valkenswaard, Borkel en Schaft en Dommelen. We proberen voor live beelden uit de klassieker te zorgen via het motorduo Frank Kersten, de oud-beroepsrenner die ook in de grote profklassiekers een vaste waarde is, met fotograaf Theo van Sambeek achterop. Bovendien zorgt Joop Engelen voor live verslag vanaf de motor. Kortom: we zijn er al bijna helemaal klaar voor.”

Zie ook: http://www.omloopvanvalkenswaard.nl

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.