465. 2018 Kempen Gelijk prijzenschema mannen en vrouwen in Belisol Eindhoven Kempenklassement

Robbert de Greef (Geldrop) zegeviert in 2017 vóór Jasper de Laat (Moergestel) en Pieter van Oirschot (Best) in Gerwen (Foto Theo van Sambeek)

De Stichting Kempenklassement heeft voor dit seizoen de prijzenschema’s voor zowel de mannen als de vrouwen in het Belisol Eindhoven Kempenklassement gelijk getrokken. Directeur Belisol Eindhoven Dirk Bellemakers zorgt ervoor dat vanaf dit jaar de vrouwen om hetzelfde prijzenschema kunnen strijden als de mannen. Al jaren konden de eerste 20 mannen in de eindrangschikking samen de prijzenpot van € 4295,- verdelen. Waarvan de top 3 van het Belisol Eindhoven Kempenklassement respectievelijk € 1000,-, € 750,- en € 500,- mocht incasseren. Vanaf dit jaar strijden de vrouwen voor exact hetzelfde prijzenschema. Wie zowel bij de mannen als bij de vrouwen in de top 20 van het klassement eindigt mag op het einde van het seizoen minimaal € 50,- op komen halen.

Op paasmaandag 2 april wordt de strijd om de punten op twee fronten in de Grote Ronde van Gerwen gestart. De vrouwen (50 profs, elite en beloften) rijden een wedstrijd over 70 km en vertrekken om 14.00 uur. De mannen elite/beloften (107 inschrijvers) worden om 16.00 uur weggeschoten voor een wedstrijd over 80 km. In de voorwedstrijden starten 82 nieuwelingen (11.00 uur, 40 km) en 70 junioren (12.15 uur, 60 km). In de twee hoofdwedstrijden van de dag, beide voor het Belisol Eindhoven Kempenklassement, starten onder meer bekende rensters en renners als Anna van der Breggen (Olympisch- en Europees kampioene), Annemiek van Vleuten (wereldkampioene tijdrijden) en Maarten van Trijp (winnaar Ster van Zwolle).

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.