461. 2018 Reusel Wesley Kreder hoopt op de Tour de France

“Het gaat lastig worden, maar ik zou graag een keer een grote ronde rijden in mijn carrière,” zegt Wesley Kreder op de site van Wielerflits. “Als ik naar de Tour ga, ben ik de eerste Kreder die dat lukt!” De 27-jarige coureur die met zijn vriendin en renster Sabine Rijkers in Reusel woont is een van de drie Kreder professionals in het internationale wielerpeloton. Zijn neven Michel (Aqua Blue Sport) en Raymond (de Japanse ploeg Ukyo) reden al de Ronde van Spanje, Michel stond al vier keer aan de start in de Vuelta, Raymond eenmaal in 2012. Een paar seizoenen reden ze alle drie in het shirt van Roompot-Oranje Peloton. Michel en Raymond reden nog nooit in de Tour de France. Wesley Kreder maakt daarop wel een kans nu zijn ploeg Wanty-Groupe Goubert voor het tweede opeenvolgende jaar een wildcard voor de Tour heeft ontvangen. Hij weet dat de concurrentie binnen de ploeg groot is. “Het gaat lastig worden, maar ik zou graag een keer een grote ronde rijden in mijn carrière.” Na twee jaar in het team van Roompot keerde de renner uit Reusel vorig jaar terug bij Wanty-Groupe Gobert, waar hij ook vóór zijn Nederlandse avontuur onder contract stond. Bij de Belgische ProContinentale-ploeg heeft hij vooral een dienende rol. “Het is mijn taak om de renners zo goed mogelijk bij te staan in de klassiekers. Ik ben dit jaar eerder begonnen met zwaardere trainingen om zo goed mogelijk aan de klassiekerperiode te beginnen.”

Twee jaar geleden won Wesley Kreder in Oss een etappe in de Ster ZLM Tour (Foto Jo Nederkoorn)

Het is alweer tien jaar geleden dat Wesley Kreder als junior de eindzege in de Internationale Acht van Bladel op zijn naam schreef. Hij speelde toen als 17-jarige renner in de vier etappes een hoofdrol. Zou er een prijs voor de strijdlust zijn uitgeloofd, dan was die vast en zeker bij hem, toen nog thuis wonend in Zevenhuizen, terecht gekomen. Nu kon de Zuid-Hollander als winnaar van de gele leiderstrui èn als winnaar van de puntentrui in het sprintklassement ook al best tevreden zijn.

De fiets heeft de hele familie Kreder in de greep. Neef Raymond Kreder stond in 2007 al in de Acht van Bladel op het eindpodium. Diens twee jaar oudere broer Michel heeft zich eveneens als een zeer verdienstelijk coureur op zowel de weg als de baan ontpopt. Vader en ooms brachten hun zonen op het stalen ros met regelmatige deelname aan toertochten. Stefan Kreder (broertje van Michel en Raymond), broer Dennis en Sander, de tweelingbroer van Wesley, het is allemaal aanhang in de familie Kreder. Daar moest binnen enkele jaren wel iemand van gaan doorbreken in de wielerpelotons! Inmiddels hebben dus drie van hen al een aantal jaren een profcontract. Wesley begon in het team Vacansoleil-DCM, Michel begon vier seizoenen achtereen bij Garmin, het profteam waarin ook Raymond drie jaar actief was.

Nu is Wesley Kreder weer voor het tweede seizoen op rij in dienst van Wanty-Groupe Goubert. Hij is er heel nuttig in de sprintvoorbereiding voor Timothy Dupont. In de vijfdaagse Ster van Bessèges in Zuid-Frankrijk hielp hij die in de voorbereiding op het nieuwe wegseizoen al aan enkele ereplaatsen. Hij is ook in staat om voor eigen kans te gaan. Bovendien kan hij zijn plan in de klassiekers trekken. Mocht hij er in slagen zich in de selectie voor de Tour de France te rijden dan vindt hij ook dan een goede aangever in zijn sluwe ploegleider Hilaire van der Schueren. Die wist hem niet voor niets te overtuigen om vorig seizoen terug te keren naar de Belgische ploeg.

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.