456. 2018 Valkenswaard Alecto Cycling Team neemt de honneurs van Team Baby-Dump over

Wat negen seizoenen lang Baby-Dump Cyclingteam was wordt nu Alecto Cycling Team

Negen seizoenen was Baby-Dump sponsor van een semi-professioneel wielerteam. In 2010 werd de ploeg op initiatief van moedervereniging TWC de Kempen met Ruud Jansen als grote inspirator opgericht. De eerste 5 jaar gebeurde dit onder LST-licentie (Landelijk Sponsor Team) op het hoogste amateurniveau, vanaf 2015 was de ploeg als Continental team in competitie onder de naam Baby-Dump Cyclingteam. In 2018 neemt voormalig subsponsor Alecto consumer electronics de rol van hoofdsponsor over. Met die andere sponsornaam verandert er weinig of niets aan de basis van de ploeg die in de afgelopen drie seizoen tweemaal de eindzege in de Topcompetitie opstreek. In 2015 was Twan Castelijns eindtriomfator, in 2017 was dat Robbert de Greef. Twee Brabanders die de eindzege met een contract in een profploeg beloond zagen. Waar Castelijns zijn contract bij LottoNL-Jumbo niet verlengd zag, rijdt De Greef in 2018 zijn wedstrijden in het shirt van Roompot Nederlandse Loterij. Piet Rooijakkers blijft teammanager bij Alecto Cycling Team en in de ploegleiderswagen zitten in 2018 zoals vorig seizoen Lars Vierbergen en Paul Lacroix.

Wie de naam van de directeur van Alecto hoort zal niet verrast zijn dat het electronicabedrijf nu het hoofdsponsorschap van Baby-Dump heeft overgenomen. De naam Kemps klinkt al vele jaren lang in wielerland bekend in de oren. Niet alleen in de Schijndelse regio, ook in Valkenswaard waar Wim Kemps met zijn wielerzaak vooral bekend werd als oprichter van de fameuze toerklassieker vanuit het Luxemburgse Diekirch. En nu is daar dus Harrie Kemps die de familienaam als wielerliefhebber eer aan doet. Tijdens de teampresentatie in Den Bosch gaf hij uitleg: ,,Wij leveren babyfoons en dergelijke aan Baby-Dump. Zo ben ik een paar jaar geleden als subsponsor bij dit team terechtgekomen. Dat ga je wat meer van dichtbij volgen.” Nu Baby-Dump is verkocht aan de Gelderse FTH Groep, bekend van Babypark winkels, is teammanager Rooijakkers maar wat blij dat Alecto het hoofdsponsorschap heeft over genomen. De Gerwenaar wil met de ploeg een vervolg geven aan het opleiden van jonge talentvolle renners en het scoren met meer ervaren jongens.

Enkele renners hebben het team verlaten. Het afscheid van Arvid de Kleijn, de winnaar van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen in 2017 en nu bij Metec-TKH, is een aderlating. Dat geldt evenzeer voor Robbert de Greef. En Justin Timmermans is vertrokken naar Delta Cycling Rotterdam. Ook Merijn Korevaar, Koos Jeroen Kers en Harry Sweering zijn er in 2018 niet meer bij in de blauwe kleuren van Alecto. Nieuwe renners bij de Brabantse formatie zijn sprinter Bas van der Kooij, Jasper Schouten, de winnaar van de Wim Hendriks Trofee en Jaap de Jong, die overkomt van het opleidingsteam van AG2R. Het stagecontract van Daan van Sintmaartensdijk eind seizoen 2017 is omgezet in een vast contract voor 2018.

De renners van het Alecto Cycling Team: Abe Celi (Oosterhout, 21), Jaap de Jong (Lunteren, 22), Marco Doets (Monnickendam, 22), wegkapitein René Hooghiemster (Drachten, 31), Folkert Oostra (Amsterdam, 28), Rick Ottema (Muntendam, 25), Jasper Schouten (Dronten, 24), Patrick van der Duin (Nieuw Roden, 22), Bas van der Kooij (Schiedam,22), Daan van Sintmaartendijk (Zuidland, 19).

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.