455. 2018 Kempen Bruisend wielernieuws uit Kempenland met nieuwe evenementen

Het is alweer acht jaar geleden dat Marianne Vos in Valkenswaard districtskampioene tijdrijden werd (Foto theo van Sambeek)

Het WK veldrijden is, enigszins teleurstellend voor Nederland, achter de rug. Nieuwe initiatieven zijn in het Kempenland goed voor een aantal nieuwe wielerevenementen. Op de jaarkalender staan achtereenvolgens gepland:

8 mei DK tijdrijden van het KNWU district Zuid-Oost, georganiseerd door TWC Het Snelle Wiel en Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel. Startpunt is de wieleraccommodatie van de vereniging in Hapert. Het DK staat open voor alle KNWU-licentiehouders waarvan de woonplaats gelegen is in het district Zuid-Oost met startgelegenheid voor alle categorieën, te weten Amateurs, Elite mannen en Elite vrouwen, Junior mannen en vrouwen, Nieuwelingen jongens en meisjes, Amateur vrouwen, Belofte vrouwen en Belofte mannen, Master vrouwen 30+, Masters 30+, Masters 40+, Masters 50+ en Masters 60+. Er is een mooie ronde uitgezet door het buitengebied van de gemeente Bladel, waardoor de renners resp. 13,4 of 25,8km af moeten leggen om vervolgens te finishen op het wielerparcours van TWC Het Snelle Wiel.

Bram Tankink en Puck Moonen poseren als ambassadeurs van het Eindhovense High Tech Crit Festival op de Campus voor het Europese hoofdkantoor van Shimano (Foto Bjorn van de Langenberg)

In het weekend van 23 en 24 juni is Eindhoven het trefpunt van wielrenners, toerfietsers en recreatieve renners tijdens het High Tech Crit Festival, een gaaf innovatief nieuw wielerfestival op de High Tech Campus met als ambassadeurs Bram Tankink en Puck Moonen. Er zijn wedstrijden voor Elite en Beloften mannen, Elite vrouwen, Junior vrouwen, Nieuwelingen meisjes en jeugdrenners. Daarnaast zijn er dikke banden wedstrijden en wordt er gestreden in de Funklasse. Bovendien zijn er toertochten voor de racefiets, mountainbike en gravel bike. Kortom: Bjorn van de Langenberg, sinds afgelopen zomer vitality manager op de High Tech Campus, zet jong en oud in beweging met de Campus als middelpunt.

Daar blijft het dat weekend in Eindhoven niet bij, want op 24 juni wordt de Ploegentijdrit Groene Corridor verreden aan de andere kant van de stad. Teams van maximaal 5 wielrenners vertrekken iedere paar minuten vanaf de Oirschotsedijk ter hoogte van de Mispelhoef en fietsen in één streep op een volledig afgesloten autovrij parcours naar Sportcentrum De Kemmer in Oirschot alwaar gekeerd wordt en dezelfde route wordt afgelegd naar de finish ter hoogte van de Internationale School Eindhoven. Een waar spektakel om mee te doen en om naar te kijken. Er is ruimte voor zestig ploegen en er is een heren- en een damescategorie. Teams kunnen zich nu al inschrijven via www.ploegentijdritgroenecorridor.nl.

Ook Valkenswaard heeft een dubbel nieuw wielerevenement. Op zondag 26 augustus wordt tijdens Dommelen kermis de nieuwe Omloop van Valkenswaard verreden, met als hoofdsponsor De Bruyn Metaal BV en georganiseerd door Stichting Wielerevenementen Valkenswaard, onderdeel van TWC De Kempen. In die nieuwe wielerklassieker is er startgelegenheid voor KNWU-Nieuwelingen, Junioren en Beloften. Het zware en selectieve parcours, met een lengte van 37 kilometer, voert de renners en karavaan voornamelijk door het buitengebied van Valkenswaard, Borkel en Schaft, Bergeijk, Riethoven, Westerhoven en Dommelen waar start en finish zijn gesitueerd. De prachtige Kempische omgeving, bezaaid met kasseistroken, harde grindpaden en oude klinkerwegen, vormt het decor van de nieuwe klassieker. In afwachting van de doorkomst van de renners, wordt in start- en finishplaats Dommelen een Dikke banden race georganiseerd voor basisschoolleerlingen.

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.