435. 2017 Casteren Wielerspiegel van de Kempen twee historische boekwerken

De ProTour ploegentijdrit in 2005 met onder meer de Rabobank profploeg trekt in Eindhoven veel publiek (Foto Theo van Sambeek)

Het wielerjaar 2017 is bijna ten einde. We kunnen ons op gaan maken voor een nieuwe periode in de wielersport met hopelijk vooral en zo mogelijk alleen maar sportieve feiten. Uit de statistieken van mijn blog Wielerspiegel van de Kempen blijkt de animo van veel wielersportliefhebbers voor de regionale wielersport nog altijd groot te zijn. In de laatste weken van december waren er gemiddeld elke dag meer dan 150 bezoekers die van de wielersport in de Brabantse Kempen op de hoogte willen blijven. En dat nog los van de bezoekers van mijn website www.wielerspiegel.nl . Een reden te meer om ook in het nieuwe jaar de berichtgeving van wielersport uit verleden en heden voort te zetten.

Zo lang de voorraad strekt zijn de boeken Wielerspiegel, 125 jaar wielersport in de Kempen, altijd nog verkrijgbaar. De twee vuistdikke boeken geven een terugblik in de historie van internationaal bekende klassiekers als de Omloop der Kempen, de Acht van Bladel, de Omloop van ’t Molenheike en de Omloop van Het Zuiden. De geschiedenis van die wedstrijden wordt uitvoerig aan de hand van veel foto’s belicht. Alle dorpen in de Kempen, van Best tot Reusel, van Hilvarenbeek tot Valkenswaard en Leende passeren de revue met de wedstrijden die er in de loop der jaren werden georganiseerd. De wielerhistorie van Eindhoven komt aan bod vanaf 1886 tot en met 2016. En dat allemaal verluchtigd met honderden foto’s. Een greep uit de uitvoerige rennersportretten: Gerrit Antonis (den oppasser) uit Reusel, Cor Tillieu (Lage Mierde), Jules Maenen, Frans van Sambeek en Hans Daams (Valkenswaard), Henk Baars (Diessen), Bert Oosterbosch, Jan Plantaz en Hans Dekkers (Eindhoven), Jan van Katwijk (Aalst-Waalre), John van de Akker en Corné van Kessel (Veldhoven), Anthony Theus (Bergeijk), Theo Eltink (Westelbeers), Dirk Bellemakers en Rudi van Houts (Luyksgestel), Twan Castelijns (Hapert) en Maud Kaptheijns (Westerhoven). Die rennersportretten en tal van andere met tekst verluchtige foto’s loodsen de lezer per periode door de boeken.

Wielerspiegel in twee delen met 984 pagina’s en meer dan 1400 foto’s bevat daarnaast alle podia van wedstrijden in de Kempen vanaf 1887, waardoor de boeken nóg meer bewaardocumenten voor elke wielerliefhebber zijn geworden. Wellicht een tip voor de bezoekers van de blog en de website Wielerspiegel van de Kempen om een of beide uitgaven tegen gereduceerde prijs met de kerstdagen in het verschiet cadeau te doen aan familieleden of kennissen die de regionale wielersport een warm hart toedragen. Wielerspiegel deel 1 (groen) en deel 2 (blauw) is verkrijgbaar in de boekhandels, VVV kantoren en diverse rijwielzaken in de hele Kempen, alsook rechtstreeks via tel. 06-22595026 met prijsopvraag.

Voor nadere info: www.wielerspiegel.nl

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.