433. 2017 Kempen Zeven regionale veldrijders in Wereldbeker Namen

Corné van Kessel is in uitstekende vorm (Foto Jo Nederkoorn)

In de selectie die bondscoach Gerben de Knegt bekend heeft gemaakt voor deelname aan de wereldbekerwedstrijd in Namen (België) op zondag 18 december bevinden zich zeven renners van clubs uit de Kempen. Het Snelle Wiel is met vier man vertegenwoordigd. Profcrosser Corné van Kessel toont zich al enkele weken weer in uitstekende vorm. De 26-jarige Veldhovenaar die al enkele jaren in het Belgische Herentals woont reed twee weekenden achtereen een spectaculaire achtervolging. Na een val in de eerste bocht van de Soudal cross in Hasselt stond hij als laatste van het veld even te voet, maar knokte zich terug op het voorplan en wist de wedstrijd zelfs nog te winnen in een duel met Telenet-Fidea ploegmaat Toon Aerts. Een dag later hoefde Van Kessel na een spannende finale in de Zilvermeercross van Mol alleen het hoofd te buigen voor David van der Poel. In de IKO cyclocross van Essen in de grensstreek reed de coureur van Het Snelle Wiel naar de vierde plaats in de uitslag. Om vervolgens in de Druivencross van Overijse door een schakelprobleem nogmaals een slechte start te nemen. Weer was hij daar op achtervolgen van de koplopers aangewezen. Uiteindelijk gelukte het hem alsnog de tweede eindpositie te bemachtigen achter een ongenaakbare Mathieu van der Poel. “Ik moet gewoon mijn kans blijven gaan in de wedstrijden zonder de grote toppers”, aldus de Nederbelg op de site van zijn team na de moddercross in Overijse. “De voorbije wedstrijden lukte me dat vrij goed. Met dit resultaat ben ik heel blij en ik denk dat we een mooie cross hebben gereden. Hier word je crosser voor en ik vind dat gewoon plezant, zo’n echte cross.”

Bart Artz (Wintelre), winnaar in Moergestel, is vaste keus in de oranje juniorenselectie van bondscoach Gerben de Knegt (Foto Jo Nederkoorn)

Met tussen een aantal mooie resultaten ook een overwinning in de veldrit van Hilversum heeft belofte Koen van Dijke uit Baarle-Nassau eveneens een plekje in de oranjeselectie weten af te dwingen. Zijn clubgenoten Mees Hendrikx (Valkenswaard) en Bart Artz (Wintelre) maken al dit hele seizoen deel uit van de selectie. Hendrikx deed van zich spreken met zijn tweede plaats in de wereldbekercross in het Deense Bogense. Daar hoefde hij alleen maar in Tomas Kopecky, de jonge coureur uit Leiden met een Tsjechische vader en een Nederlandse moeder, zijn meerdere te erkennen. In de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven legde Hendrikx vervolgens op podiumplaats drie beslag. Met de cross in Namen in het vooruitzicht bezet hij die plaats ook in het tussenklassement van de wereldbeker veldrijden. In Bogense reed Bart Artz naar de negende plaats in de uitslag en staat nu op plaats twaalf in het internationale veld. In de juniorencross van Moergestel afgelopen weekend troefde de Snelle Wiel crosser uit Wintelre zijn ploeg- en leeftijdgenoten Ryan Kamp, Noah Vreeswijk en Bart Hazekamp van het team ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies af. Noah Vreeswijk (Someren) is niet alleen ploegmakker van Artz in de Brabantse ploeg, de renner van TWC De Kempen Valkenswaard maakt nu eveneens deel uit van de Oranjeselectie voor de wereldbekerwedstrijd in Namen.

Patrick van Leeuwen toonde zich in Spanje terug op de goede weg (Foto Marc van Est)

Naast Noah Vreeswijk heeft TWC De Kempen in Namen een vertegenwoordigster in Maud Kaptheijns. De Westerhovense veldrijdster domineerde aanvankelijk de internationale vrouwencross. In Rosmalen boekte zij in de Prolease GP Brabant haar vijfde seizoenzege. In leidende positie kwam zij daar door gedubbelde rensters gehinderd bij een sprong over de balken ten val. Een diepe vleeswond net onder de knie belette de Westerhovense renster niet alsnog de zege te grijpen. In een rolstoel werd zij afgevoerd naar het ziekenhuis in Den Bosch waar de wond met vier hechtingen werd dichtgenaaid. Met het gekwetste been ingezwachteld ging zij een dag later alsnog in de Super Prestige cross van Ruddervoorde van start. In tegenstelling tot de vorige drie Super Prestige crossen die zij won kon zij nu niet meteen het heft in handen nemen. In vijfde positie terecht gekomen werkte zij zich in de slotronde op het voorplan en won de eindsprint van wereldkampioene Sanne Cant uit België. Het betekende de zesde zege voor Kaptheijns. De kwetsuur aan de knie ging vervolgens ontsteken en belette haar om haar zegereeks voort te zetten. Momenteel zoekt zij naar haar topvorm en hoopt die in het resterende deel van het seizoen terug te vinden.

De zevende regiocoureur in Namen is zondag 18 december Hilvarenbekenaar Patrick van Leeuwen. Die is een tijdlang in mindere doen geweest en pakte verplichte rust om weer sterker terug te kunnen komen. De renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies heeft een geslaagd weekend achter de rug in Spanje. Op zaterdag eindigde hij net naast een podiumplaats in de Baskische cross Ametzaga de Zuia en werd daar in Spanje vierde. “Het was een cross in het Baskenland zoals we die kennen: één bak bagger. Ik had een super slechte start, ik kwam gewoon niet op gang en lag op een gegeven moment veertiende. Na één ronde ging het beter en schoof ik snel op. Na een val in een afdaling kwam ik nog beter in mijn ritme. Ik koos ervoor om sommige stukken te lopen, waar anderen kozen om op de fiets te blijven. Ik kwam terug tot plek vier. Daar ben ik erg tevreden mee. Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht na het begin.” Een dag later kwam Van Leeuwen in de cross van Igorre als vijfde over de meet.

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.