414. 2017 Eersel-Hapert Contente ATB Marathon en Appelflappentocht

De kalender van de veldtoertochten puilt weer uit in de maand oktober. Overal in het land kunnen mountainbikers en veldtoerrijders aan de slag om hun lichaamsconditie op peil te houden. Ook in het Kempenland wordt daarvoor her en der gelegenheid geboden met georganiseerde veldtoertochten.

Op zondag 1 oktober organiseert TWC de Contente in Eersel de Contente ATB Marathon waarbij gekozen kan worden uit diverse afstanden en veel singletracks bereden worden. Er kan gekozen worden uit vijf afstanden: 15/35/50/75/100 km. Start- en finishplaats is Sportpark De Dieprijt aan de Postelseweg waar tussen 8.00-10.00 uur kan worden vertrokken. Voor de kortere afstanden bedraagt het inschrijfgeld € 4,00, voor de twee langste afstanden is dat € 8,00. NTFU licentiehouders betalen resp. € 3,00 en € 6,00. De kortste afstand is speciaal voor jeugd tot 13 jaar die € 1,00 inschrijfgeld betaalt. Fietsenstalling, wasgelegenheid, douches, kleedkamers, mogelijkheid tot het afspuiten van de fietsen zijn aanwezig. De routes zijn goed uitgepijld. Het dragen van een valhelm is verplicht. Onderweg is er bevoorrading voor de deelnemers.

Zondag 22 oktober wordt vanaf sportpark De Lemelvelden in Hapert de Appelflappentocht verreden onder organisatie van Het Snelle Wiel. Er is keuze uit de afstanden 32, 45 en 65 kilometer op een veilige en goed uitgepijlde route. Er is een rustplaats met goede verzorging en na afloop de bekende appelflap in het clubhuis op het sportpark in Hapert. Dit jaar is de route weer flink aangepast. Na afloop is er een mogelijkheid om de fiets af te spuiten en te douchen en kan nog even worden nagepraat over de tocht en worden genoten van de gratis verse appelflap.

Niet alleen bij De Contente is er speciale aandacht voor de jeugd, ook Het Snelle Wiel en TWC Hapert bieden de jeugd een paar zondagen op rij, 22 en 29 oktober, een unieke MTB ervaring. Jeugdigen tot en met 16 jaar kunnen deelnemen aan een MTB-clinic en aan de mini-versie van de welbekende toertocht Scherpenheuvel-Hapert. Tijdens de clinic op 22 oktober wordt aandacht geschonken aan de MTB-basisvaardigheden, o.a. balans, techniek, klimmen en afdalen. Er wordt geoefend op allerlei verschillende hindernissen zoals de rockgarden, switchbacks en kombochten. Ook rijden over boomstammen en alle heuvels op het parcours zitten in de clinic. Kortom de perfecte voorbereiding voor de tocht een week later. De clinic is op wielerparcours De Lemelvelden in Hapert, 22 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. De mini Classic Scherpenheuvel-Hapert op 29 oktober voert de renners over de laatste 25 resp. 40 km van het parcours (afhankelijk van niveau). De classic Scherpenheuvel-Hapert wordt diezelfde ochtend verreden. Onder begeleiding leggen de jeugdige mountainbikers vanaf de start bij de kerk in Weebosch, waar om 9.00 uur wordt verzameld, het parcours af waarbij ze alles wat ze in de clinic geleerd hebben in de praktijk kunnen brengen. Uiteraard wordt er gefinisht op de officiële finishlocatie in Hapert. Voor beide evenementen geldt dat er na afloop de mogelijkheid is om de fietsen af te spuiten en dat er gezorgd wordt voor een drankje en wat lekkers. De deelnemers aan clinic en mini-classic hebben nodig: een MTB waarvan de remmen en het schakelmechanisme goed werken. Bij twijfel dit laten checken door een fietsenmaker, een bidon met drinken voor onderweg en vervoer naar de locaties. Heb je geen helm is dat geen probleem, die kun je bij de organisatie lenen. Laat dit dan vooraf wel even weten. Deelname kost € 5,- per persoon  ongeachte 1 of 2 activiteiten (Clinic, Mini-Classic), graag contant voldoen bij aanvang van de clinic. Voor jeugd onder de 15 jaar is voor deelname aan de mini Classic Scherpenheuvel-Hapert, deelname aan de clinic verplicht! Trainers kiezen tijdens de clinic een verantwoorde afstand voor de deelnemers. Inschrijven kan vooraf: http://www.hetsnellewiel.nl

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.