407. 2017 Weebosch Finale Kempencup recreanten en Baby-Dump Kempenklassement vrouwen

In 2016 eindigde het kampioenschap van Groot Bergeijk in een zege voor Mike van Herk die Hans Westerveld (links) en Martijn Schippers op punten versloeg (Foto Theo van Sambeek)

Nu het wegseizoen 2017 langzaamaan naar zijn einde toe loopt, wordt het tijd voor het opmaken van de klassementen. In Weebosch wordt door recreanten om de laatste punten gestreden voor de Kempencup en voor het recreantenkampioenschap van Groot Bergeijk. De Kempencup strijd is al een uitgemaakte zaak met Wout Verbeek (Neerpelt) na enkele overwinningen als leider met ploeggenoot Dirk Jansen (Borkel en Schaft) eveneens al een paar keer op het hoogste treetje van het podium. Sem Elders (Eindhoven), Mike Verhoeven (Oud-Turnhout), Guido Crutzen (Eindhoven), Teun van Poppel (Tilburg) en de Belgen Ive en Anton Wouters hebben zich in de voorgaande negen wedstrijden gemanifesteerd. Voor het Groot Bergeijkse kampioenschap is de aandacht gericht op renners als Harm Rombouts, Hans Westerveld, Martijn Schippers, Dion Koch, Johnny Bosmans, Joost Winters, Will Boudewijns, Giel Muller, Frank Dirkx en Ruud van Ballegooij.

Vorig jaar won Vera Koedooder in de laatste wedstrijd van haar carrière de kermisronde van Weebosch en pakte tevens de eindzege in het Baby-Dump Kempenklassement (Foto Theo van Sambeek)

In het Baby-Dump Kempenklassement bij de mannen zijn de punten al verdeeld en heeft Koos-Jeroen Kers (Amstelveen) het groene leiderstricot voor het tweede opeenvolgende seizoen voor zich opgeëist. Hij bleef Robbert de Greef (Geldrop), Lars van de Vall (Heemstede), Hans Dekkers (IJzendijke) en Lieven Anthonise (Dordrecht) op punten voor.

Bij de vrouwen is de strijd om de punten al in het voordeel van Nina Kessler beslist. De renster uit Velserbroek won maar liefst viermaal, in Riethoven, Hapert, Bergeijk en Steensel. Achter haar is de strijd om de overige ereplaatsen nog in volle gang. Evy Kuijpers (Lierop), Melanie Klement (Diphoorn), Britt Teunissen (Ysselsteyn) en Ymke Stegink (Heusden) zijn nog in de running voor plaats twee. Ook Roos Hoogeboom (Utrecht) stond al eens op het podium (in Steensel) en de regiorensters Carleen Baas (Bladel) en Kim Banga en Lieke de Cock (beiden uit Eindhoven) doen een laatste gooi naar punten voor het eindklassement.

De beste drie rensters werden vorig jaar in een open wagen door Weebosch gereden. Van links naar rechts Claudia Koster (Assendelft), Vera Koedooder (Apeldoorn) en Sandra van Veghel (Esch) (Foto Theo van Sambeek)

Programma:

15.00 u. Vrouwen elite, beloften, amateurs en junioren 60 km

17.00 u. Recreanten kampioenschap Groot Bergeijk 40 km

Zie ook: http://www.kempenklassement.nl

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.