403. 2017 Duizel 60ste jubileumkermisronde ‘Om de Gele Trui’ met elite/beloftenwedstrijd in Baby-Dump Kempenklassement

Het podium bij de elite en beloften werd vorig jaar In Duizel bezet door van links naar rechts Bas van der Kooij (Maassluis), Gert-Jan Bosman (Nijverdal) en David van Eerd (Breda) (Peer van Rooij-Kempenfoto)

In Duizel wordt op kermismaandag 31 juli traditiegetrouw gestreden ‘Om de Gele Trui’. Tal van bekende renners lieten in het verleden dat felbegeerde kleinood om de schouders glijden om daarmee de ereronde te rijden. De eerstkomende editie van het wielerevenement is al de 60ste in een lange rij. Een keur van Nederlandse wielrennners rijdt een avondcriterium dat meetelt voor het Baby-Dump Kempenklassement. Het publiek heeft gratis toegang.

De winnaar van vorig jaar Gert-Jan Bosmans uit Nijverdal is dit jaar opnieuw present in het peloton dat in Duizel de start neemt. Ook de leider in de Nederlandse Topcompetitie staat klaar om zich in het landelijk welbekende criterium in de kijker te rijden. Robbert de Greef (Geldrop) voert na zeven klassiekers het prestigieuze klassement aan. Hij komt naar Duizel in het gezelschap van zijn Baby-Dump Cyclingteam ploeggenoten Rick Ottema (Muntendam) en de leider in het Baby-Dump Kempenklassement Koos Jeroen Kers (Amstelveen). Voor het Cyclingteam Jo Piels zijn naast Gert-Jan Bosman ook Maik van der Heijden (Schaijk), Bas van der Kooij (Maassluis), Joey van Rhee (Nijverdal) en Peter Schulting (Emmeloord) present. Andere kapers op de kust zijn Jelmer Asjes (Assendelft), Bryan Bouwmans uit Gemert, David Dekker (Hedel), Jeroen Janssen (Nijmegen), Eddy van IJzendoorn (Tiel), Mike Terpstra (Krommenie), Lars van de Vall (Heemstede), Ronan van Zandbeek (Schijndel) en Tom Vermeer (Merksplas, B). Het Snelle Wiel brengt onder meer de streekrenners Jorrit de Haas (Eersel) en Max Hendrikx (Hapert) in de strijd naast Pim de Beer (Bakel), Ferdi Frijters (Berkel-Enschot) en Sam Muskens (Tilburg). Ook de regiorenners Mike van Herk (Bergeijk), Mark Olieman (Leende) en Geert Smits (Veldhoven) komen aan de start.

In de vrouwenkoers is Sandra van Veghel (Esch) een kandidaat-winnares. Ook Evy Kuijpers (Lierop), Britt Teunissen (Yselsteyn), Ymke Stegink (Naarden) en Tessa Neefjes (Wervershoof) mengen zich in de strijd om de bloemen. Uit eigen regio maken Carleen Baas (Bladel), Lana Verberne (Bergeijk), de zusjes Ingeborg en Nielske Bremmers (Valkenwaard) en Lizzy Witlox (Eindhoven)deel uit van het vrouwenpeloton dat door een tiental rensters uit de USA internationaal gekleurd wordt.

In het voorprogramma rijdt de basisschooljeugd een Decathlon Dikke Banden Race en vervolgen de recreanten/niet-licentiehouders hun serie wedstrijden in het kader van de Kempencup. In de serie van tien wedstrijden is de strijd om de eindzege nog niet beslist, want na de wedstrijden in Duizel en Steensel wordt pas in Weebosch de finalekoers gereden. Dirk Jansen (Borkel en Schaft) won al in Bladel en in Bergeijk. Wout Verbeek (Neerpelt) was in Veldhoven en Hapert het eerst aan de finish en leidt het klassement.

Het Duizelse programma:

13.30 u. Decathlon Dikke Banden Race schooljeugd 2 km 1 ronde

14.45 u. Renners zonder licentie in de Kempencup 40 km

16.15 u. Elite en beloften vrouwen 60 km

18.30 u. Elite en beloften mannen 100 km

 

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.