399. 2017 Bergeijk Jaarlijkse kermisronde in Baby-Dump Kempenklassement

Vorig jaar was Koos Jeroen Kers (Amstelveen), de huidige leider in het Baby-Dump Kempenklassement, in Bergeijk het eerste aan de finish (Foto Theo van Sambeek)

Het Wieler Comité Bergeijk organiseert op dinsdag 11 juli voor de 25e keer de traditionele kermisronde door het centrum van het dorp. Naast de wedstrijden voor vrouwen en mannen elite en beloften die meetellen voor het Baby-Dump Kempenklassement is er in het voorprogramma plaats voor een wedstrijd in de competitie voor recreanten in de Kempencup en in het kampioenschap van Groot Bergeijk. Ook is er een Decathlon Dikke Banden Race voor de schooljeugd waarin mee doen belangrijker is dan winnen, maar waarin voor de jeugd mooie bekers door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Het parcours is alweer enkele jaren terug gebracht naar de klassieke Bergeijkse ‘Acht’. Het belooft voor het publiek dat gratis toegang heeft een aantrekkelijke wielermiddag en –avond te worden.

Bergeijk is van oudsher het trefpunt van wielrennend Nederland geweest. Al voor de oorlog is er een prachtige houten wielerbaan en in 1949 wordt er zelfs een betonbaan aangelegd waarop coureurs uit een ver verleden als Wim van Est en andere Tourrenners aan de start komen. In 1982 haalt een nieuw organisatiecomité de gouden WK tijdritploeg van ons land naar het Kempendorp. In de jaren daarna volgt het kruim van de nationale amateurtop en is onder meer Jeroen Blijlevens in zijn beste amateurjaren een van de winnaars. Ook Bergeijk zelf heeft thuiswinnaars in de personen van Jan Peels, Jan Burgmans en Anthony Theus. Dit jaar zal het niet anders zijn. Een sterk rennersveld zal zich zowel in de vrouwenkoers als in die van de mannen presenteren. De wedstrijden tellen mee voor het Baby-Dump Kempenklassement waarin de tussenstanden worden aangevoerd door Nina Kessler (Velserbroek) en Koos Jeroen Kers (Amstelveen).

Het Bergeijkse podium bij de vrouwen in 2016: van links naar rechts Sandra van Veghel (Esch), Vera Koedooder en Winanda Spoor (beiden Apeldoorn)

Vorig jaar trokken Vera Koedooder en Koos Jeroen Kers in Bergeijk aan het langst eind na een paar interessante koersen met veel publiek langs de lijn. Evy Kuijpers (Lierop) probeert haar achterstand op klassementsleidster Nina Kessler ongedaan te maken. De streekrensters Carleen Baas (Bladel), Kim Banga (Eindhoven) en de zussen Ingeborg en Nielske Bremmers (Valkenswaard)en Femke Geeris (Geldrop) nemen het op tegen onder meer Melanie Klement (Diphoorn), Veerle Goossens (Bakel), Britt Teunissen (Ysselsteyn) en Sandra van Veghel (Esch). Ook op de deelnemerslijst enkele rensters met exotische namen: Louisa Lobigs (Brunswick) en uit Indonesië Priatna Ayustina Delia en Marenda Maghfirotika. Bij de mannen probeert Robbert de Greef (Geldrop), de leider in de nationale Topcompetitie, zijn achterstand in het klassement met een zege te verkleinen. Daarvoor moet hij naast leider Koos Jeroen Kers ook nationaal kampioen Hans Dekkers (IJzendijke), Robbie van Bakel (Deurne), Wouter de Groot (Delft), Jeroen Janssen (Nijmegen), Omloop der Kempen winnaar Tim Kerkhof (Nistelrode) en Lars van de Vall (Heemstede) achter zich zien te houden. Ook de Bergeijkse dubbelwinnaar Benjamin Sydlik uit het Duitse Wassenberg is van de partij als een van de favorieten. Uit eigen regio starten thuisrenner Mike van Herk (Bergeijk) die vorig jaar de recreantenkoers won, Jorrit de Haas (Eersel), uit Eindhoven Noah van Horen en Jan-Willem Kamphof, uit Veldhoven Geert Smits. Een voor het lokale en regionale publiek interessante voorwedstrijd is ook dit jaar die van de recreanten voor de Kempencup en de titel van Groot Bergeijk. De stand wordt aangevoerd door Mike Verhoeven, zoon van oud-prof en nu LottoNL-Jumbo ploegleider Nico Verhoeven in de Tour de France.

Het programma:

15.00 u. Recreanten Kempencup en Kampioenschap Groot Bergeijk 40 km

16.15 u. Decathlon Dikke Banden Race

17.00 u. Dames elite Baby-Dump Kempen Klassement

19.00 u. Elite en beloften Baby-Dump Kempen Klassement

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.