397. 2017 Luyksgestel Baby-Dump Kempenklassement wedstrijden met dames- en heren elite en beloften

In 2015 stonden de Australische Annette Edmondson en Vera Koedooder (Apeldoorn) in Luyksgestel na de vrouwenkoers op het podium naast winnares Anna van der Breggen, de huidige olympisch- en Europees kampioene (Foto Theo van Sambeek)

 De kermisronde van Luyksgestel is dit jaar al toe aan de 51e editie. De Stichting Wielerevenementen Luyksgestel (SWEL) heeft in samenwerking met TWC De Grensrijders de zaakjes weer goed voor elkaar. Het programma op maandag 26 juni bevat niet alleen wedstrijden van vroeg in de middag tot ’s avonds laat, maar in die wedstrijden komt ook zoals gewoonlijk het kruim van de eliterenners en -rensters aan het vertrek. Nadat de schooljeugd vanaf 13.00 uur het spits heeft afgebeten is er om 14.00 uur een dikke banden race waaraan ook met mountainbikes kan worden deelgenomen. De strijd om de Kempencup en tevens het kampioenschap van Groot Bergeijk bij de recreanten wordt vanaf 15.00 uur in een wedstrijd van 40 kilometer vervolgd. En in het elitegeweld komt om 16.30 uur een internationaal vrouwenpeloton in actie, gevolgd door een confrontatie Nederland-België in de slotwedstrijd voor elite en beloften bij de mannen.

De strijd om de Kempencup gaat onverminderd voort met Riethoven-winnaar Mike Verhoeven, zoon van oud-prof Nico Verhoeven uit Oud-Turnhout, nog in de leiderstrui. Wout Verbeek uit Neerpelt won al in Veldhoven en in Hapert. Voor de renners uit Groot Bergeijk wordt het een lastig karwei om weerstand te bieden aan het geweld dat onze zuiderburen ten toon spreiden.

Bij de elite vrouwen is olympisch en Europees kampioene Anna van der Breggen de grote trekpleister. De renster uit het Overijsselse Hasselt heeft goede banden met Luyksgestel sinds zij enkele jaren geleden haar debuut in het vrouwenpeloton maakte in het shirt van het Sengers Ladies Cycling Team uit het grensdorp. Zij krijgt de concurrentie van de Belgische kampioene Kaat Hannes die het gezelschap heeft van haar landgenoten Annelies Dom, Maaike Polspoel en Nathalie Verschelden. Rensters als Carleen Baas (Bladel), Nielske Bremmers (Valkenswaard) en Maud Kaptheijns (Westerhoven) houden de regionale eer hoog, terwijl ook tegenspel verwacht kan worden van wielerbabe Puck Moonen (Liempde), van de winnares in Riethoven en in Hapert Nina Kessler (Velsenerbroek), Yara Kastelijn (Neerkant), Winanda Spoor (Apeldoorn), Karlijn Swinkels (Handel) en Sandra van Veghel (Esch). Indien voldoende hersteld van haar in Engeland opgelopen blessure is ook Marianne Vos in Luyksgestel van de partij in de dameskoers van het Baby-Dump Kempenklassement. Evy Kuijpers (Lierop), vandaag zilver winnares op het NK vrouwen zonder contract, verdedigt haar roze leiderstrui in het klassement.

Tim Ariesen klopte in 2015 de Belg Tom Vermeer voor de zege in de Luyksgestelse kermisronde (Foto Theo van Sambeek)

 Ook de mannen elite en beloften gaan in Luyksgestel traditiegetrouw een spectaculaire koers maken met een aantal sterke coureurs uit de Nederlandse topcompetitie. Nationaal kampioen elite zonder contract Hans Dekkers (IJzendijke), Dylan Bouwmans (Gemert), Omloop der Kempen winnaar Tim Kerkhof (Nistelrode), Baby-Dump Kempenklassementleider Koos Jeroen Kers (Amstelveen), Jelle Mannaerts (B), Daan Meijers (Dongen), Pieter van Oirschot (Best), Riethoven-winnaar Benjamin Sydlik (Wassenberg, D), Jelmer Asjes (Wormerveer), Lars van de Vall (Heemstede), Hapert-winnaar Ronan van Zandbeek (Schijndel), die ook in Luyksgestel tien jaar geleden al eens de beste was, behoren bij de topfavorieten voor de zege. Naast Pieter van Oirschot zijn diens dorpsgenoot Guus Pril (Best), Jorrit de Haas (Eersel) en Jan-Willem Kamphof (Eindhoven) vertegenwoordigers van het Kempenland. Ook de kersverse Nederlandse beloftenkampioen Fabio Jakobsen (Heukelom) die zaterdag zijn nationale titel in het Gelderse Montferland prolongeerde is in Luyksgestel van de partij.

Het programma in Luyksgestel:

13.00 Schooljeugd

14.00 uur Dikke Banden Race/Mountainbike

15.00 uur Recreanten Kempencup/Groot Bergeijk 40 km

16.30 uur Vrouwen Elite/Beloften/Amateurs 60 km

18.45 uur Mannen Elite/Beloften 90 km

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.