392. 2017 Hapert Baby-Dump Kempenklassement voor vrouwen in 48e kermisronde

Het podium van de vrouwen vorig jaar in Hapert: van links naar rechts Céline van Severen (België), winnares Nina Kessler en Vera Koedooder (Foto Jo Nederkoorn)

Op dinsdag 20 juni organiseert de Stichting Wielercomité Hapertse Supporters Vereni­ging in samenwerking met Toer- en Wielerclub Hapert de 48ste editie van de wielerronde van Hapert. Er wordt om te beginnen door recreanten gestreden om de Kempencup, gevolgd door wedstrijden voor vrouwen elite en mannen elite zonder contract. De streekrenners zijn goed vertegenwoordigd. Het publiek heeft vrij entree.

De Ronde van Hapert werd voor het eerst verreden op zondag 11 juni 1967. Ook toen al was de organisatie in handen van de Hapertse Supporters Vereniging. Een grote groep sportliefhebbers, voor het merendeel lid van de voetbalvereniging Hapert, verenigde zich om de Hapertse sportverenigingen zowel mentaal als financieel te ondersteunen. In de aanvangsjaren verleende wielerclub Het Zuiden uit Eindhoven technische ondersteuning bij de Hapertse wielerronde. Voorzitter van de HSV was destijds Kees Eliëns. De allereerste wedstrijd in Hapert eindigde in een overwinning van Henk van Rooy uit Zeelst. Toen jaren later het ledental van HSV langzaam maar zeker af nam, werd oud-renner Piet Kennis als groot wielerliefhebber de drijvende kracht van de wielerronde. Met een paar medewerkers slaagde hij er in de organisatie van de wedstrijden in Hapert overeind te houden. Later werd Jo Jansen een van de pijlers waarop de Hapertse wielerwedstrijden konden bouwen. Met steun van een stel wielerenthousiastelingen werd in 1997 de Stichting Wielercomité HSV opgericht, waarvan Frans Rijkers als eerste voorzitter ging fungeren. Diens zoon Erwin nam enkele jaren geleden het stokje in de organisatie over met zijn broer Ad en met Bart Faes als nieuwe drijvende krachten.

De eerste drie aankomenden bij de mannen elite en beloften vorig jaar in Hapert op het podium: van links naar rechts Kobus Hereijgers, Ronan van Zandbeek en Lars van de Vall (Foto Jo Nederkoorn)

Het vizier van de organisatie van de jaarlijkse kermisronde is dit jaar vooral gericht op renners en rensters die naast hun dagelijkse werkzaamheden de wielersport in wedstrijdverband beoefenen. Om te beginnen is er daarom om 17.00 uur een wedstrijd voor recreanten in het kader van de Kempencup. Zowel in Veldhoven als in Westerhoven ging de zege in die wedstrijdcategorie naar Wout Verbeek uit Neerpelt. De wedstrijden om het kampioenschap van Groot Bergeijk zijn nu ook in het klassement van de Kempencup opgenomen. Regionale renners die amper over trainingstijd beschikken krijgen de kans zich voor het streekpubliek met elkaar te meten. Om 18.00 uur start en peloton elite vrouwen voor 65 kilometer koers. Die wedstrijd met daarin de regionalen Carleen Baas (Bladel), Lana Verberne (Bergeijk) en Femke Geeris (Geldrop) telt mee in het Baby-Dump Kempenklassement dat wordt aangevoerd door roze truidraagster Britt Teunissen uit Peeldorp Ysselsteyn. Nina Kessler (Velserbroek) start als een van de favorieten. De renster van Hitec Products won afgelopen zondag de Spar Flanders Diamond Tour in het Belgische Nijlen en wil in Hapert haar zege van vorig jaar komen vernieuwen. Ook erbij zijn Judith Bloem en Winanda Spoor (Apeldoorn), Veerle Goossens (Bakel), Evy Kuijpers (Lierop) en Sandra van Veghel (Esch).

Vanaf 19.45 uur komt een peloton elite en beloften mannen zonder contract, allemaal clubrenners, in actie op het parcours van 3 kilometer met start en finish in de Ganzestraat. Regionale renners als Rik van Aaken en Jorrit de Haas (Eersel), Max Hendrikx (Hapert), Mike van Herk (Bergeijk), Sjors Hooijen (Bladel), Twan Kops (Veldhoven), Dennis Vugts (Moergestel) en Dirk van Leuken (Best) nemen het op tegen zegefavorieten als Wouter de Groot (Delft), Mitchell Huenders (Maarn), Pieter van Oirschot (Best), Lars van de Vall (Heemstede) en de winnaar van vorig jaar Ronan van Zandbeek (Schijndel). Ook bekende namen als die van Dirk van Schalen (Helmond) en Paul van Schalen (Zetten) en de Snelle Wiel coureurs Marc Kivits (Schijndel), Kevin Minten (Mill), Xavier Poels (Oeffelt) en Gijs Vierling (Doorwerth) zijn in het Kempendorp present.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.