379. 2017 Kempen Baby-Dump Kempenklassement en Kempencup

In het criterium van de Grote Ronde van Gerwen ging de zege naar Robbert de Greef (Geldrop) die Jasper de Laat (Moergestel) en Pieter van Oirschot (Best) aan de eindstreep achter zich hield (Foto Theo van Sambeek)

Zo goed als het jarenlang met het Baby-Dump Kempenklassement ging (wedstrijden in overvloed), zoveel tegenslag krijgen de verantwoordelijken van de organiserende Stichting dit jaar te verwerken. Na het afhaken van de Ronde van Hilvarenbeek en de Oirschotse Torenronde hebben nu ook de organisaties in Hapert en Bladel zich terug getrokken uit het klassement. Volgens het reglement van het Baby-Dump Kempenklassement mogen eliterenners met contract in de wedstrijden van start gaan. De Stichting Hapertse Supporters Vereniging en de Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel Bladel hebben besloten dit jaar uitsluitend elite zonder contract en amateurs aan hun wedstrijden te laten deelnemen. In Hapert krijgen wel de elitevrouwen met contract startgelegenheid. De precieze kalender van het Kempenklassement zal eertijds worden gepubliceerd. Na de openingsetappes met een individuele tijdrit en een criterium in de Grote Ronde van Gerwen draagt Jasper de Laat (Moergestel) de leiderstrui van het klassement.

Jasper de Laat is leider in het Baby-Dump Kempenklassement na in de individuele tijdrit van Gerwen als derde en in het criterium als tweede te zijn geëindigd. Hier poseert hij met Gerwenaar Toon Bouw die bij zijn 51e organisatie door de KNWU werd gehuldigd (Foto Theo van Sambeek)

Naast het Baby-Dump Kempenklassement voor elite en beloften worden in het Kempenland al een paar jaar wedstrijden voor recreanten georganiseerd in de vorm van de Kempencup. Er waren al recreantenkoersen in Veldhoven, Hapert, Bladel, Duizel en Steensel. Nu zijn daar ook de wedstrijden van het Groot-Bergeijk Klassement aan toegevoegd. Daarmee komt het programma van de Kempencup voor de niet-licentiehouders op tien wedstrijden, te beginnen in Veldhoven en eindigend in Weebosch.

Kalender Kempencup

Ronde van Veldhoven, zaterdag 20 mei
Ronde van Westerhoven, zaterdag 27 mei
Ronde van Riethoven, maandag 19 juni
Ronde van Hapert, dinsdag 20 juni
Ronde van Bladel, zaterdag 24 juni
Ronde van Luyksgestel, maandag 26 juni
Ronde van Bergeijk, dinsdag 11 juli
Ronde van Duizel, maandag 31 juli
Ronde van Steensel, maandag 14 augustus
Ronde van de Weebosch, zaterdag 2 september

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.