319. 2016 Steensel 35e Kermisronde met wedstrijden om Kempencup en Baby-Dump Kempenklassement

2016-08-09 Steensel 2015 Lizzy Witlox en Nina Kessler (TVS) IMG_6295Vorig jaar bepaalden Lizzy Witlox (Eindhoven) en winnares Nina Kessler (Velserbroek) het wedstrijdbeeld bij de vrouwen in de Steenselse kermisronde (Foto Theo van Sambeek)

Maandag 15 augustus staat Steensel voor de 35e keer in het teken van het wielrennen. Er wordt een uitgebreid programma gepresenteerd en naar goede gewoonte veel publiek verwacht. In dat programma onder meer een recreantenkoers om de Kempencup en twee wedstrijden in het Baby-Dump Kempenpers Klassement.

Voor de recreanten ofwel de renners in de Funklasse staat er in Steensel veel op het spel. De strijd in de Kempencup wordt er beslist. Veldhovenaar Twan Kops en Dirk Jansen uit Valkenswaard wisten beiden twee wedstrijden te winnen. Kops won de eerste twee wedstrijden in Veldhoven en Hapert. Jansen was de sterkste in Bladel en in Duizel. Op het bochtige rondje in Steensel zal het er om gaan wie de eindzege in het klassement over vijf wedstrijden op zak steekt. Dirk Jansen kreeg in de voorlaatste wedstrijd in Duizel de Belg Wout Verbeek en Mike van Herk uit Bergeijk naast zich op het podium.

De wedstrijd van de vrouwen is de voorlaatste in de serie van het Baby-Dump Kempenklassement. De finale is op zaterdag 4 september in Weebosch. De organisatie van de Wielerronde van Steensel heeft dit jaar het prijzenschema voor de vrouwen gelijkgesteld aan dat van de mannen. Voor de vrouwen is dit een verhoging van € 810,- naar € 1270,-. De overwinning levert dan ook anderhalve keer zoveel op als vorig jaar. Dat de vrouwen dit waarderen blijkt uit het aanzienlijke aantal voorinschrijvingen. TWC De Kempen Valkenswaard is hofleverancier met maar liefst negen rensters. De zusjes Rosan en Carleen Baas (Den Dungen), hun dorpsgenote Céline van Houtum, Kim Banga (Eindhoven), Ingeborg Bremmers (Valkenswaard), Maud Kaptheijns (Westerhoven), Evy Kuijpers (Lierop), Britt Teunissen (Ysselsteyn) en Lana Verberne (Bergeijk), de meesten in het sponsorshirt van de Valkenswaardse vereniging, zijn present. Lizzy Witlox (Eindhoven) probeert haar prestatie van vorig jaar (toen tweede achter Nina Kessler) te evenaren zo niet te verbeteren in de kleuren van Tempo-Hoppenbrouwers Veldhoven. Klassementsleidster Vera Koedooder staat nog niet bij de voorinschrijfsters. Wel er bij zijn naaste concurrenten als Sandra van Veghel (Esch), Laura Gorter (Utrecht) en Claudia Koster (Assendelft).

2016-08-09 Steensel 2015 podium vlnr Marco Brus, Koos Jeroen Kers en Thomas Rabou (TVS) IMG_6284In de 34e Kermisronde van Steensel ging de zege voor de tweede opeenvolgende keer naar Koos Jeroen Kers (Amstelveen) die op het podium werd geflankeerd door Marco Brus (Schijndel) en Thomas Rabou (Loosbroek) (Foto Theo van Sambeek)

De mannen elite en beloften bekampen elkaar eveneens in de voorlaatste wedstrijd van het Baby-Dump Kempenklassement. Zij rijden hun finale op zondag 21 augustus in Nuenen. Klassementsleider Koos Jeroen Kers (Amstelveen) mag in Steensel met Baby-Dump ploeggenoot Lars van de Vall (Ouderkerk aan de Amstel) opnieuw bij de favorieten gerekend worden. Vorig jaar eindigde hun duel in een tweede Steenselse zege voor Kers en greep Van de Vall met miniem verschil de eindzege in het klassement. Die is nu al zo goed als zeker voor Kers. Tempo-Hoppenbrouwers heeft een sterke afvaardiging aan het vertrek met Nederlands kampioen Robin Wennekes (Dodewaard), de dit jaar bijzonder sterk voor de dag komende Jasper de Laat (Moergestel) en de Duitse broers Robert en Benjamin Sydlik. Andere kapers op de kust zijn Robbert de Greef (Geldrop), Kobus Hereijgers (Hedel), Thomas Rabou (Heeswijk-Dinther) en Ronan van Zandbeek (Schijndel). Het Snelle Wiel wordt vertegenwoordigd door Edwin Arts (Helmond), Ferdi Frijters (Berkel-Enschot), Jorrit de Haas (Eersel) en Gijs Vierling (Veldhoven).

Programma:

15.30 u. Funklasse 40 km

17.00 u. Vrouwen Elite/Beloften, Amateurs en Junioren 65 km

18.45 u. Mannen Elite/Beloften 80 km

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.