295. 2016 Vessem Veldtoertocht op een lentezondag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wellicht geen lange broekenweer in Vessem op zondag 3 april

Als de weervoorspellers het bij het rechte eind hebben wordt het zondag 3 april genieten voor de recreatieve mountainbikers in de 14e veldtoertocht die door ATB Vessem in samenwerking met de plaatselijke korfbalvereniging wordt georganiseerd. Het echte lenteweer moet eindelijk in aantocht zijn. Dat betekent zowel tijdens de veldtoertocht als daarna op het terras van Beerze Brouwerij De Gouden Leeuw in Vessem volop genot. Want voor de deelnemers vanaf 18 jaar staat op het terras een gratis Beerze bier met Kempens karakter klaar. Jongere deelnemers krijgen eveneens een gratis consumptie aangeboden. Maar eerst moeten er de nodige kilometers onder de wielen door in de bosrijke omgeving van het dorp. Er kan worden gekozen uit drie afstanden: 25, 35 en 50 kilometer op duidelijk uitgepijlde routes met onderweg enkele ingebouwde trajectcontroles. Op gevaarlijke plaatsen wordt voor een veilige oversteek gezorgd.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de start- en finishlocatie bij Beerze Brouwerij De Gouden Leeuw aan de Jan Smuldersstraat midden in Vessem. Daar verwijzen vrijwilligers al bij binnenkomst in het dorp de deelnemers naar een dichtstbijzijnde parkeerplaats. Er kan worden gestart tussen 8.30 en 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00, ook voor NFTU leden. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen.

Onderweg worden de deelnemers bij een verzorgingspost getrakteerd op een hapje en een drankje. Er is EHBO aanwezig, zowel bij de start als bij de verzorgingspost. Bij de finish is douchegelegenheid en kunnen de fietsen worden afgespoten. Bij Beerze Brouwerij De Gouden Leeuw is na afloop ook nog een gratis loterij met als hoofdprijs een High Beer voor 2 personen. Voor meer info: http://www.atbvessem.nl

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.