292. 2016 Kempen Renners uit de Kempen in Drenthe actief

2016-03-11 Kempen 2015-07-06 Anouk Rijff winnares in Watervliet (B)Anouk Rijff begeeft zich twee dagen achtereen op weg door het Drentse land (Foto Krist Vanmelle)

Dit weekend wordt in Drenthe op drie fronten strijd geleverd door renners en rensters met in hun midden deelnemers en deelneemsters uit de Kempen. Om te beginnen start zaterdag 12 maart om 11.30 uur een elite en beloften peloton vrouwen in de Women’s World Tour Ronde van Drenthe. Alle internationaal sterkste vrouwenteams gaan in Hoogeveen van start in de klassieker over ruim 138 kilometer die hen onder meer over de VAMberg en over een hele serie onvervalste Drentse kasseiwegen voert. Het Kempenland wordt vertegenwoordigd door Anouk Rijff (Valkenswaard) in het Belgische Lotto Soudal Ladies Team. Een ander Belgisch team, dat van Lares-Waowdeals gaat de weg op onder leiding van Bart Faes (Bladel).

Om 12.30 uur neemt zaterdag een groot peloton elite coureurs de start voor de klassieke energiewacht Ronde van Drenthe over een afstand van 197 kilometer. In dat peloton onder meer het Team Lotto NL-Jumbo met Twan Castelijns (Hapert), het Team Novo Nordisk met Gerd de Keijzer (Hoogeloon) die momenteel in Spanje woont, en het op Valkenswaardse leest geschoeide Baby-Dump Cyclingteam.

Ook  zondag 13 maart is het Drentse land plaats van handeling. Dan wordt vanuit Dwingelo de Acht van Westerveld gereden door het internationale vrouwenpeloton van een dag eerder, aangevuld tot bijna 200 rensters. Opnieuw met alle grote namen uit het internationale vrouwenwielrennen. Marianne Vos maakt haar rentree in het peloton waarin ook een team van TWC De Kempen Valkenswaard onder leiding van Peter Peels met onder meer Julie Burgmans (Bergeijk) en Ingeborg Bremmers (Valkenswaard).

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.