284. 2016 Veldhoven-Eersel Wegtrainingsritten Tempo en veldtoertocht De Contente

2016-01-29 Veldhoven-Eersel 2015-02-08 w07,VEL,training,Veldh1 tim Kleinloog en Rik van Aaken

Zondag 31 januari wordt in Veldhoven een officieus begin van het wegseizoen in de Kempen gemaakt. Vier zondagen op rij is Industrieterrein De Run 4200 (ingang tegenover Maxima Medisch Centrum) plaats van handeling voor de trainingsritten van Tempo-Hoppenbrouwers. Renners uit Zuid-Nederland, maar vaak ook van elders als sponsorteams ergens in de regio een trainingsweekend beleggen, maken graag gebruik van de mogelijkheid om zich op het Veldhovense industrieterrein met elkaar te meten voordat de echte wegcompetitie 2016 van start gaat. Het trainingsparcours wordt op de zondagochtenden door vlaggers beveiligd.

Er wordt in vier groepen gestart. Om 9.00 uur de Damescategorieën en Junioren, om 9.02 uur de Nieuwelingen, om 10.30 uur de Elite en Beloften, vlak daarna om 10.32 uur gevolgd door de Amateurs A/B en Masters. Alleen renners met een geldige licentie 2016 zijn startgerechtigd. Er wordt gereden met chipmeting. De KNWU heeft ter plaatse chips te huur. Het inschrijfgeld bedraagt €. 3,– per trainingsrit of €. 10,– voor 4 trainingsritten. Deelnemers die de bijdrage voor vier trainingsritten in één keer betalen, dienen zich wel steeds vóór iedere trainingsrit bij de inschrijving te melden, zodat hun naam op de deelnemerslijst wordt vermeld. Over de vier zondagen wordt een algemeen klassement opgemaakt, waarvan de winnaars na afloop van de vierde trainingsrit worden gehuldigd.

Eveneens op zondag 31 januari organiseert TWC De Contente in Eersel de Witrijttocht, een veldtoertocht waarin over verschillende afstanden kan worden gestart.

2016-01-29 Veldhoven-Eersel 160131-witrijttocht-flyer

En dan is er het WK veldrijden in Heusden-Zolder. Ja, ja, ze zijn er weer alle drie bij, de vertegenwoordigers uit het Kempenland. Corné van Kessel van Het Snelle Wiel bij de elite, Maud Kaptheijns van TWC De Kempen en Lizzy Witlox van Tempo-Hoppenbrouwers bij de dames-beloften die dit jaar voor het eerst een apart WK rijden. Vooral Maud Kaptheijns is gespitst op een ereplaats. De renster uit Westerhoven hoopt zich te revancheren na haar resultaat in de Wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide. Daar moest ze door een klein foutje op het super zware parcours haar goede uitgangspositie prijs geven en werd ver terug geworpen.

Nadere info over het WK veldrijden is te vinden op http://www.wk2016.be/ http://www.wkveldrijden.nl/wkveldrijden/2016-Heusden-Zolder.aspx en op http://nieuws.knwu.nl/programmaboek-wk-veldrijden/

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.