282. 2016 NK Jeugdveldrijden, Wereldbeker Veldrijden en Veldtoertocht

2016-01-20 NK jeugdveldrijden Eerde 2015-01-17 Hapert IMG_8960 (TVS)Een jeugdrenner aan het werk op het NK veldrijden 2015 in Hapert (Foto Theo van Sambeek)

Het weekend van 23 en 24 januari is helemaal gericht op het veldrijden. Om te beginnen strijden de beste jeugdveldrijders van Nederland op zaterdag 23 januari in Eerde voor de nationale titels in 7 leeftijdscategorieën. De organisatie van de titelstrijd is in handen van Wielervereniging Schijndel. In totaal zijn er 14 rood-wit-blauwe truien te verdelen: zeven voor de jongens en zeven voor de meisjes. Bij de kanshebbers voor de ereplaatsen behoren in de diverse leeftijdscategorieën ook een aantal rennertjes uit het Kempenland. Er worden in totaal ruim 350 renners en rensters uit heel Nederland aan de start verwacht. De wedstrijden worden verreden op en rondom het terrein van Camping ’t Goeie Leven aan de Vlagheide en Eerdse bossen. Er zijn drie verschillende parkoersen uitgezet, waar alles in zit: verharde weg, los zand, bospaden en gras. De eerste wedstrijd in Eerde begint om 10.00 uur en het programma wordt rond de klok van 16.30 uur afgesloten met het maken van een groepsfoto van alle nieuwe kampioenen. Alle informatie is te vinden op www.wvschijndel.nl/nk-2016

2016-01-20 WB Hoogerheide 2015-11-07 EK Huijbergen Maud Kaptheijns IMG_2505-001 (Jo Nederkoorn)Maud Kaptheijns (Westerhoven) aan de leiding van een groepje op het EK 2015 in Huijbergen (Foto Jo Nederkoorn)

Zondag 24 januari wordt de finalewedstrijd van de Wereldbeker Veldrijden in Hoogerheide verreden. Daarin komen drie vertegenwoordigers van het Kempenland aan het vertrek. Bondscoach Johan Lammerts heeft voor de GP Adrie van der Poel bij de elite-mannen oud-Veldhovenaar Corné van Kessel geselecteerd die het met Lars van der Haar, Mathieu van der Poel, David van der Poel, Thijs van Amerongen, Niels Wubben, Stan Godrie en Twan van den Brand tegen de concurrentie op gaat nemen. Maud Kaptheijns (Westerhoven) en Lizzy Witlox (Eindhoven) rijden bij de elite-vrouwen in het oranje met Sabrina Stultiens, Thalita de Jong, Sanne van Paassen, Sophie de Boer, Fleur Nagengast en Esmee Oosterman. De veldrit is live op tv en op het internet (via een livestream) te volgen. Zie voor nadere info: http://sport.infonu.nl/overige-sport/166561-veldrit-hoogerheide-gp-adrie-van-der-poel-2016.html

De meer recreatieve veldrijders kunnen zondag 24 januari in Middelbeers aan de bak voor een veldtoertocht van R&TC De Pedaleur. Met start en finish bij Sportpark De Klep tussen Middelbeers en Oostelbeers is daar de mogelijkheid om te starten voor de afstanden 25, 35, 45 en 55 kilometer. Inschrijven kan tussen 8.30 u. en 10.30 u. voor de 25, 35 en 45 km, tot 9.30 u. voor de 55 kilometer tocht. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,- voor NTFU-leden en € 4,- voor niet NTFU-leden. Deelnemers tot 16 jaar mogen gratis deelnemen. Nabij de start worden deelnemers verwezen naar speciaal ingerichte parkeerplaatsen. Alle routes zijn duidelijk zichtbaar uitgepijld en bij gevaarlijke oversteken worden medewerkers van de Oirschotse R&TC de Pedaleur ingezet, om de deelnemers te waarschuwen voor andere weggebruikers.De tochten zijn voorzien van een pauzeplaats, waar de deelnemers de inwendige mens kunnen versterken. Tijdens de tochten zullen EHBO-ers stand-by zijn, om, indien nodig, eerste hulp te verlenen.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.