281. 1985-2016 Veldhoven Trainingsritten Tempo zijn in aantocht

Het veldritseizoen is nog in volle gang. Zondag 17 januari staan drie Kempenaren in de Nederlandse selectie aan de start van de Wereldbekercross in het Franse Lignière-en-Berry. Bij de elite vrouwen mengen Maud Kaptheijns (Westerhoven) en Lizzy Witlox (Eindhoven) zich in de strijd. Corné van Kessel (Herenthout) neemt de strijdbijl op in de cross voor elite en beloften tussen de beste professionele veldrijders van deze competitie. Zie voor nadere gegevens: http://sport.infonu.nl/overige-sport/166486-cyclocross-lignieres-en-berry-2016-wereldbeker-live-op-tv.html

Maar ook de wegrenners zijn alweer bezig met de voorbereiding op de nieuwe competitie. In Veldhoven zorgt TWC Tempo dat ze vier zondagen achtereen aan hun trekken kunnen komen. Op 31 januari, 7 – 14 en 21 februari worden daar de traditionele trainingsritten georganiseerd door de Veldhovense vereniging. Er wordt gereden op een afgesloten en met vlaggers beveiligd parcours op Industrieterrein De Run 4200 te Veldhoven (ingang tegenover Maxima Medisch Centrum). De techniek staat tegenwoordig voor niets. De KNWU heeft ter plaatse chips te huur voor chipmeting. Het inschrijfgeld bedraagt €. 3,– per trainingsrit of €. 10,– voor 4 trainingsritten. Deelnemers die de bijdrage voor vier trainingsritten in één keer betalen, dienen zich wel steeds vóór iedere trainingsrit bij de inschrijving te melden, zodat hun naam op de deelnemerslijst wordt vermeld. Over de vier zondagen wordt een algemeen klassement opgemaakt, waarvan de winnaars na afloop van de vierde trainingsrit worden gehuldigd.

2016-01-14 Eindhoven 1985 Bert Oosterbosch (HvD) In 1985 is Bert Oosterbosch een van de deelnemers aan de trainingsritten van TWC Tempo in Veldhoven. In wielercafé De Velosoof aan de Nachtegaallaan in Eindhoven wordt op vrijdag 29 januari onder meer teruggeblikt op de prachtige carrière van de Eindhovense profcoureur van wie in het aangrenzende museum tal van relikwieën te bewonderen zijn (Foto Henk van Dorenmalen)

De Tempo Trainingsritten zijn in de loop der jaren een begrip geworden in het wegpeloton. Als Bert Oosterbosch in februari 1985 met de Panasonic ploeg van Peter Post terugkeert van de eerste profkoersen in Zuid-Frankrijk, is hij een van de deelnemers in Veldhoven. Hij heeft dan al de Ster van Bessèges, een rittenkoers uitgesmeerd over vier dagen, en de Ronde van de Middellandse Zee achter de rug. Die twee etappewedstrijden zijn gewonnen door zijn ploeggenoten Guy Nulens (België) en kopman Phil Anderson (Australië). De voltallige ploeg heeft dan ook al een paar dagen in Motel Eindhoven doorgebracht om twee aan twee lange trainingsritten te maken door België en de Nederlandse Kempen. Steeds op brede wegen met de ploegleiderwagen achter de coureurs aan. Wegen die Eric Vanderaerden op het Belgische gedeelte als zijn broekzak kent en die Bert Oosterbosch aan onze kant van de grens kan dromen. In de tweede Veldhovense trainingsrit, dan nog bij het Piroc, komt Oosterbosch te laat aan de start en wil de boel niet te veel verstoren. Maar hij kan het niet na laten zich een keer goed te laten zien, zodat de andere renners kreunen onder zijn tempoversnelling. Neo-prof John van Asten komt als eerste over de eindstreep vóór de eerste amateur Marcel van Gerwen (Best). Bij de junioren klopt Coen Ophey (Erp) de sneller geachte Anthony Theus (Bergeijk). Het echte wegseizoen moet dan nog beginnen.

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1 en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.