274. 2015 Moergestel-Bladel Veldrijders massaal van start

Na de topcompetitieveldrit in Valkenswaard staat er nu in het Kempenland een uitgebreid programma voor vrijwel alle wedstrijdcategorieën in het veldrijden op de rol. De jeugdrenners en -rensters krijgen zelfs twee dagen achtereen de kans om zich met elkaar te meten. Zaterdag 12 december is het parcours aan de Zandstraat in Moergestel plaats van handeling, een dag later wordt de jeugdveldrit van Het Snelle Wiel op het NK parcours van het vorige seizoen in Hapert op sportpark De Lemelvelden verreden. Diezelfde dag, zondag 13 december, ontvangt de Stichting Wielerronde Moergestel de hogere wedstrijdcategorieën op haar parcours aan de Zandstraat.

2015-01-17 Hapert NK jeugd IMG_8896 (2)In de jeugdveldrit van Het Snelle Wiel in Hapert kunnen jeugdige crossers zich weer uitleven op het NK parcours van afgelopen winter (Foto Theo van Sambeek)

Om te beginnen zijn er dus in het weekend twee wedstrijddagen voor de jeugd in Moergestel en in Hapert. De jeugdige regionale renners kunnen tweemaal laten zien of het Kempenland toekomst heeft in het veldrijden. Zo zijn destijds ook jongens als Theo Eltink en anderen in de wintermaanden begonnen aan hun wielercarrière. Dat ook de meisjes zich willen doen gelden bewijst Eindhovense Bo Klappe in categorie 1, die van de 8-jarigen. Zij beginnen in Moergestel op zaterdag 12 december om 12.00 uur aan hun jeugdcross, in Bladel op zondag 13 december om 11.00 uur. In jeugdcategorie 3 rijdt Jorn van Beers in Moergestel een thuiswedstrijd en behoren Lucas Koeling (Veldhoven) en Remco Leijten (Bladel) tot zijn tegenstrevers. Ook drie regionale crossers in categorie 4: Jasper Goverde (Best), Sanne van Herk (Luyksgestel) en Delano Hoskens (Bladel). Ruud van Gestel (Moergestel) streeft voor eigen publiek naar een ereplaats in categorie 5, samen met onder meer Jelle Sengers (Valkenswaard) en Pepijn van der Straaten (Budel). In categorie 6 is het dringen geblazen voor de regiorenners met maar liefst 8 deelnemers uit het Kempenland: Lonneke Geraerts (Luyksgestel), Mat van Gorp (Bergeijk), Jesse Kramer (Borkel en Schaft), Julia Kramer (Borkel en Schaft), Cis Paridaans (Eersel), Stijn Peters (Best), Lesley Rens (Bladel) en Yanick de Vos (Valkenswaard). In de oudste jeugdcategorie 7 starten Huub Artz (Wintelre), Wouter Goverde (Best) en Jens van Korven Diessen om de regionale eer hoog te houden.

01,po,dames,1In de Moergestelse Rabobank veldrit van de elite- en beloftenvrouwen kan de podium bezetting wel weer eens vergelijkbaar zijn met die van Valkenswaard: van links naar rechts Lana Verberne (Lierop), Inge van der Heijden (Schayk) en Mascha Mulder (Ridderkerk) (Foto Theo van Sambeek)

In het Raboweekend Cyclocross in Moergestel komen zondag 13 december zes wedstrijdcategorieën aan het vertrek. Te beginnen met de amateurs (met nationaal kampioen Freek de Jong uit Vught) en de sportklasse in een gezamenlijke cross om 10.30 uur. De masters met oud-profcoureur Erik Dekker (Hedel), Michel Groenendaal (sint Michielsgestel), Ton van Korven (Diessen), Arne Nuijts (Best) en good-old Ties Verhagen (Eerde) beginnen om 11.25 uur aan hun wedstrijd. Vervolgens starten de nieuwelingen om 12.20 uur met als zegekandidaten Luke Verburg (Schiedam), Bart Artz (Wintelre) en Mees Hendrikx (Valkenswaard). Ook Luuk van Gestel (Moergestel) dingt voor eigen publiek mee naar een ereplaats evenals Sieb van Gorp en Rick Wouters (beiden uit Bergeijk) en Joris van der Straaten (Budel). Om 12.20 uur begint een gezamenlijke wedstrijd van elite-, belofte- en amateurvrouwen (met Ingeborg Bremmers uit Valkenswaard), junior-vrouwen (met Aniek van Alphen uit Hapert, Manon van der Kroft uit Valkenswaard en Anouk Reen uit Eindhoven) en nieuweling-meisjes met de zusjes Lisette en Mariska Schoon (Best). Om 14.00 uur is de start van de junioren met onder meer David Dekker (Hedel). En het slotstuk van de middag valt te beurt aan de elite en beloften mannen in een Topcompetitiecross waarin Patrick van Leeuwen (Hilvarenbeek), Twan van de Brand (Uden), Koen van Dijke (Baarle-Nassau), Ingmar Uytdewilligen (Zandvliet), Roy van Heeswijk (Sint-Oedenrode) en Bjorn van der Heijden (Schayk) bij de zegekandidaten behoren.

Zowel in Moergestel als in Hapert is de toegang voor het publiek gratis. Voor nadere info: http://Stichting Wielerronde Moergestel en http://www.veldrijdenbladel.nl

 

 

 

 

Over pgijsbers

Wielersportliefhebber
Dit bericht werd geplaatst in 1. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.